Nyt katalog med spændende kulturarrangementer

Kalundborg Biblioteker kan nu endnu engang lancere efterårets arrangementskatalog.

Nyt katalog med spændende kulturarrangementer
Personalet på Kalundborg Biblioteker står parat med de nye arrangementer. Fra venstre øverst: Jette Mygind, Stine Veisegaard, Lone Siefert, Aksel Mikkelsen. Fra venstre nederst: Mihaela Jensen, Maria McAllister, Frederikke Markussen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Biblioteker kan nu endnu engang lancere efterårets arrangementskatalog, der er fyldt med spændende kulturarrangementer for børn og voksne, artikler og interviews.

Offentliggørelsen af efterårets arrangementskatalog sker fredag den 18. august, hvor det kan hentes på alle biblioteksafdelinger i Kalundborg Kommune. Bl.a. vil bibliotekerne i efteråret have fokus på ”Det gode liv”. ”Det gode liv” er i de senere år blevet aktuelt for mange. Mange stiller spørgsmål om, hvad der er vigtigt og hvad der ikke er. Debatten om det sunde og gode liv kommer til udtryk på mange måder, og der er skrevet flere bøger om emnet. Derfor vil man i kommende sæson kunne opleve udstillinger på Kalundborg Bibliotekers forskellige biblioteksafdelinger med bøger om netop dette emne. De hele skydes i gang med fællessang og udstillingsevent onsdag den 13. sept. på Kalundborg Bibliotek.

Der er ydermere booket et væld af arrangementer, rundt omkring på bibliotekerne i kommunen. Bl.a. kommer forfatter og politiker Jakob Mark forbi, idet han er en af dem, der har stillet sig selv spørgsmålet, hvordan han fremover vil leve sit liv. Han holder foredrag over sin bog ”Fartblind”, som er en personlig og hudløst ærlig fortælling om, hvordan stress og angst fik ham ud i hans livs største krise. Den tidligere professionelle håndboldspiller fra landsholdet, Lars Rasmussen, kommer og fortæller om, hvordan det var for ham i en voksen alder, at få diagnoserne ADHD og autisme.

Præst og debattør Katrine Lilleør har også sagt ja til en invitation fra Biblioteksklubben og Vor Frue Kirke ligesom psykolog Sofie Münster, som er et kendt ansigt fra TV 2’s Go’ Morgen Danmark. Anne Hjernøe vil ud fra bogen ”Stærk overgang”, give oplysende tips til kvinder, der står midt i livet.

Nøøj, det' for børn

Tilbuddene til børn og børnefamilier er igen i denne sæson mangfoldige. Teen-klubben for børn fra 13 år fortsætter. Her skal spises pizza og laves sjove aktiviteter, som fx at designe T-shirts eller lave 3D-Print. Der tilbydes endvidere to bogklubber for børn, en i Kalundborg og en i Høng. Der vil være teater for børn og den populære ”Dittes Kunstklub” fortsætter også i denne sæson.

SønJazz på Musisk skole tilbydes atter i denne sæson, og her vil man kunne møde musik af høj kvalitet for børn og deres forældre. Det er navne såsom Moussa Diallo Trio, der med afrikanske rytmer, og bandet SVØBSK med traditionel og utraditionel folkemusik, der vil underholde børn fra 3 år og op.

Biblioteksklubbens busture

Biblioteksklubbens busture har altid været meget efterspurgte, og ideer til turene fås ofte på de to årlige klubmøder, som Biblioteksklubben afholder. I den kommende sæson er der hele fem busture.

Kalundborg Biblioteker har som sædvanligt udstillinger på bibliotekerne i kommunen i løbet af sæsonen. I efteråret kan man finde kunstudstillinger på Kalundborg, Høng, Gørlev og Ubby Bibliotek. I kataloget kan man orientere sig om, hvem der udstiller hvor og hvornår.

Igen i år sprutter det med LIV i kommunens forsamlingshuse.  Der er i denne sæson rigtig mange musikalske tilbud. Men er man til yoga, foredrag eller børneunderholdning, kan forsamlingshusene også tilbyde det. I alt er der at finde hele ni sider med kulturarrangementer i forsamlingshusene, hvor der er tale om både kendte navne og lokale navne.

Kulturpakke for Ældre

Et helt afsnit er dedikeret til de populære Kulturpakker til Ældre, hvor målet er arrangementer primært til ældre og sårbare. I denne sæson har konceptet ændret sig fra kun at bestå af store events, til at indeholde en masse mindre arrangementer, der sætter fokus på samvær og fællesskaber.

Offentliggørelsen af efterårets arrangementskatalog sker fredag den 18. August. Kataloget kan fås på Kalundborg Bibliotek, Eskebjerg Bibliotek, Snertinge Biblioteksinfo, Svebølle Kvik Bibliotek, Ubby Bibliotek, Høng Bibliotek, og Gørlev Bibliotek, samt ekstraordinært i Havneparken i Kalundborg i forbindelse med PostNord Danmark Rundt. Er man til en elektronisk udgave af Arrangementskataloget kan dette downloades på www.kalundborgbib.dk

Billetsalget åbnes først lørdag den 19. januar kl. 11.

Del