Nyt industriområde i Kalundborg tager form

For at komme ind det nye erhvervsområde har Kalundborg Kommune nu anlagt en helt ny stamvej. Vejen er koblet på Rendsborgparken.

Nyt industriområde i Kalundborg tager form
Den nye stamvej er koblet på Rendsborgparken ud for virksomheden Tømrerværkstedet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En helt ny stamvej ind i det nye erhvervsområde på den østlige side af Hovvejen er nu færdig. Her vil Remilk bygge verdens største præcisions-fermenteringsanlæg til en omfattende produktion af mælkeidentisk, ikke-animalsk mælkeprotein.

Kalundborg Kommune har lavet en lokalplan for et helt nyt stort erhvervsområde, Kalundborg Øst, som ligger både nord og syd for jernbanen på den østlige side af Hovvejen og som strækker sig helt ud mod Kærby.

I området tættest på rundkørslen ved Rendsborgparken lå to ejendomme, dem har Kalundborg Kommune købt og de er nu revet ned.

I området syd for jernbanen har den israelske virksomhed ’Remilk’ købt 70.000 kvm. jord og skal i gang med at opføre verdens største præcisions fermenteringsfabrik til en omfattende produktion af mælkeidentisk, ikke-animalsk mælkeprotein, som skal anvendes i produkter som ost, yoghurt og is.

For at komme ind i området hvor Remilk vil bygge, og senere andre virksomheder, har Kalundborg Kommune nu anlagt en helt ny stamvej. Vejen er koblet på Rendsborgparken ud for virksomheden Tømrerværkstedet, og på den måde begynder det nye industriområde i Kalundborg at tage form.

Et spændende 2023

Det nye erhvervsområde Kalundborg Øst er på omkring 700.000 kvadratmeter og interessen fra nye virksomheder er i følge borgmester Martin Damm (V) stor.

-Vi får stadigvæk mange henvendelser fra nye virksomheder som gerne vil til Kalundborg og flere nuværende virksomheder som vil udvide, jeg tror godt jeg kan love, at 2023 ikke bliver noget ringe år hvad nye virksomheder angår, fortæller Martin Damm.

Der er endnu ikke sat en dato på hvornår Remilk tager første spadestik til deres nye fabrik i Kalundborg.

Del