Nye restriktioner: Aflys julefrokosten

Statsminister Mette Frederiksen (S) kunne på et pressemøde onsdag præsentere befolkningen for de nye restriktioner

Nye restriktioner: Aflys julefrokosten

Af Jens Nielsen

Statsminister Mette Frederiksen (S) kunne på et pressemøde onsdag præsentere befolkningen for de nye restriktioner, hvor skolebørn og nattelivet var i fokus. Statsministeren opfordrer til at julefrokosterne aflyses.

De nye restriktioner betyder:

Natteliv og diskoteker lukkes. Det samme gør steder, der afvikler koncerter med over 50 stående publikummer. Der indføres krav om mundbind, når du står inde på serveringssteder indendørs. Om natten forbydes salg af alkohol.

Allerede fra fredag vil det ligeledes være slut med at opholde sig på restauranter efter midnat. Ligesom regeringen opfordrer til, at julefrokoster bliver aflyst, og virksomheder l højere grad benytter sig af hjemmearbejde.

Skolebørnene vil blive sendt hjem fra og med den 15. december. Hjemsendelsen udløber efter 4. januar. Dette gælder børn i folkeskoler og privatskoler fra 0. til 10. klasse, men ikke børn der går i specialskoler eller specialklasser.

Her er restriktioner og begrænsninger for erhvervs- og kulturlivet:

  • Skoleelever i grundskolerne sendes hjem med onlineundervisning fra den 15. december. Formålet er at få så mange elever som muligt vaccineret, inden det nye år.

  • Fra på fredag lukker nattelivet igen. Derudover kan der ikke købes alkohol efter midnat. Og så skal man igen til at have mundbind på og vise coronapas, når man går ind på en restaurant.

  • På fredag indføres også et forbud mod at afholde koncerter, hvor der er flere end 50 stående publikummer. Forbuddet gælder kun for stående publikummer, og altså ikke hvis man sidder ned.

  • Og så lyder der en kraftig opfordring til, at julefrokoster og større sociale arrangementer på arbejdspladserne helt aflyses.

  • Og så skal så mange som muligt arbejde hjemme.

Regeringen vil give yderligere hjælp til dansk erhvervs- og kulturliv efter nye restriktioner

Som følge af restriktioner vil regeringen igen spænde et sikkerhedsnet ud under dansk erhvervs- og kulturliv. Det skal drøftes med Folketingets partier.

Et flertal af Folketingets partier har – på baggrund af indstilling fra Epidemikommissionen - besluttet, at der skal indføres smittedæmpende tiltag. Tiltagene indføres fra fredag den 10. december kl. 16.

Tiltagene indebærer bl.a. nedlukning af nattelivet samt begrænsninger af større koncerter og arrangementer. Og det er vigtigt, at hjælpen også følger med, lyder det fra regeringen.

Der er allerede hjælp til de faste omkostninger, som f.eks. husleje, til de virksomheder, der er hårdest ramt, men regeringen er klar til at kigge på yderligere hjælp sammen med aftalepartierne.

Del