Nye penge til landsbyer og små byer

Landdistriktsudvalget inviterer nu til endnu en ansøgningsrunde af Få det fikset-puljen for byer under 200 indbyggere og landdistrikter.

Nye penge til landsbyer og små byer
Årby Badebro Få Det Fikset. Privatfoto

Kalundborg Kommune inviterer til endnu en runde af Få det fikset for byer under 200 personer og landdistrikter.

22 forskellige byer og landsbyer i Kalundborg Kommune har i alt 14 millioner kroner til at investere i anlæg, som fremmer og udvikler det lokale fællesskab. I første ansøgningsrunde uddelte Landdistriktsudvalget 750.000 kr. til badebroer, udekøkken og en legeplads. Landdistriktsudvalget inviterer nu til anden ansøgningsrunde af Få det fikset- puljen.

Så mange idéer er blevet til virkelighed gennem Få det fikset-puljen. Siden 2019 har borgerne blandt andet etableret pizzaovn, mountainbikespor, nye legepladser, bålhytter, badebroer og meget mere. Borgerne har i den grad grebet chancen, sat gang i kreativiteten og gået i sving med at udvikle deres område. Med deres engagement i udviklingen af lokale projekter, styrker de fællesskabet og skaber attraktive omgivelser”, fortæller Rikke Røge Forchhammer, der er projektleder for Få det fikset-puljen i Kalundborg Kommune.

Landdistriktsudvalget inviterer nu til endnu en ansøgningsrunde af Få det fikset-puljen for byer under 200 indbyggere og landdistrikter. Fristen for at søge til projektet er den 1. april. Der er 750.000 kr. i puljen i denne ansøgningsrunde. Sidste ansøgningsrunde bliver

1. maj 2026. Ansøgningsskema findes på https://kalundborg.dk/borger/veje-teknik-og- miljoe/faa-det-fikset-puljen/faa-det-fikset-projekter-i-dit-lokalomraade/landdistrikter-og- byer-under-200-indbyggere

Case: Årby fik badebro efter 30 år takket være Få det fikset-puljen

I 2024 fik Årby en ny 30 meter lang badebro efter at have været uden i over 30 år – med støtte fra Få det fikset-puljen. Bent Holst Hansen, formand for foreningen Årby badebro fortæller:

Det at få en badebro åbner mulighed for alle til at dyrke friluftslivet i tilknytning til vandet, hos os er det hele året idet det er en helårsbro. Lokalt har det åbnet mulighed for at styrke sammenholdet, idet vi har stiftet foreningen Årby badebro, hvis primære formål er at stå for drift og vedligehold af badebroen ved hjælp at medlemskontingent, så kommunens borgere ikke skal stå for den udgift. 

Det er kun fantasien (og økonomien) der kan sætte grænser for hvad sådan en forening kan gøre for området, og der er allerede en masse tanker og planer for at forny og forskønne området omkring badebroen til gavn for både de lokale og besøgende. 

Gode råd til andre ansøgere af få det fikset puljen, vil jeg anbefale at man er helt skarp på hvad det er man ønsker, dvs. få indhentet tilbud på det ønskede, og så sørge for at søge de nødvendige tilladelser der skal til, for ting tager tid og det gør tilladelser normalt.”

Om Få det fikset-puljen:

Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune har i budgetaftalen for 2023-2026 igen afsat 14 millioner kr. til lokalsamfundenes Få det fikset-pulje 2 til at realisere anlæg, forbedringer og udvidelser, som fremmer og udvikler det lokale fællesskab.

12 millioner kr. fordeles til 22 byområder, og 2 millioner kr. er afsat til landdistriktsområderne til brug i byer med færre end 200 indbyggere og landdistrikter. De 22 byområder og landdistriktsområderne bestemmer inden for aftalens rammer, hvad der skal ske med pengene.

For mere information om Få det fikset-puljen besøg www.kalundborg.dk/fådetfikset

Del