Nye indsatslederbiler er rullende kontorer

Vestsjællands Brandvæsen her netop modtaget tre helt nye indsatslederbiler som bliver sat i drift i dag onsdag, en i Kalundborg, en i Holbæk og en i Odsherred.

Nye indsatslederbiler er rullende kontorer
Morten Hansen ved den store tavle bagerst i bilen, som benyttes i forbindelse med større indsatser. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Vestsjællands Brandvæsen har netop modtaget tre helt nye biler til indsatslederne i henholdsvis Kalundborg, Holbæk og Odsherred. Bilerne er udstyret med en masse avanceret udstyr og er nærmest et rullende kontor.

Når Vestsjællands Brandvæsen bliver kaldt til en brand- eller redningsopgave, er det typisk indsatslederen som kommer frem først og danner sig et overblik over hændelsen. Det er brandvæsenets indsatsleder som har ansvaret for den tekniske indsats på et skadested.

Derfor kræver det også nærmest et rullende kontor for at kunne løse den opgave, især i forbindelse med store hændelser.

Nu har Vestsjællands Brandvæsen netop modtaget tre helt nye indsatslederbiler som bliver sat i drift i dag onsdag, en i Kalundborg, en i Holbæk og en i Odsherred.

Bilerne er af mærket Mercedes GLB 220, i øvrigt samme model som politiet er begyndt at anvende. Bilerne, som på alle måder er helt identiske, er spækket med den nyeste teknologi.

Fra førerpladsen i bilen er det muligt for indsatslederen at betjene radioerne sikkert under kørsel, via indbyggede betjeningsknapper, og et helt nyt navigationssystem har samlet flere funktioner i samme skærm.

I bilens bagende er der i reolen installeret en tavle til brug for indsatslederen på skadestederne, samt en touchskærm og computer med adgang til de programmer som skal anvendes under indsats.

”Bilerne har også som noget nyt fået installeret kameraer både foran og bagud som streamer hjem til vagtcentralen, så kan de hele tiden følge med i indsatsen,” fortæller Morten Hansen, områdeleder for operativ afdeling og den ene af tre indsatsledere på stationen i Kalundborg.

De røde indsatslederbiler har fået gule stafferinger, som i øvrigt er reflekterende.

Del