Nye byggerier skyder op på Ny Vesthavn

Fælles for de tre byggerier er, at det kun er få måneder siden at der blev taget første spadestik og den ene bygning, værksteds- og depotbygningen, er allerede færdig.

Nye byggerier skyder op på Ny Vesthavn
Forrest bygningen til Toldstyrelsen og Veterinær og Fødevarekontrollen og bagerst bygningen som skal indeholde værksteds- og depot for Kalundborg Havn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Hele tre nye byggerier er i øjeblikket i gang på Ny Vesthavn i Kalundborg. Dels en lager og logistikterminal, en Told og Veterinærbygning samt en ny værksteds- og depotbygning.

Fælles for de tre byggerier er, at det kun er få måneder siden at der blev taget første spadestik og den ene bygning, værksteds- og depotbygningen, er allerede færdig.

Først i marts måned blev der taget første spadestik til både Told og Veterinærbygningen samt en ny værksteds- og depotbygning. Sidstnævnte er en bygning på ca. 800 m2 som skal rumme værksteds-, reparations- og depotfaciliteter samt omklædningsfaciliteter, kantine m.v. til medarbejdere hos Kalundborg Havn.

Den nye bygning blev afleveret til Kalundborg Havn torsdag i denne uge og selve indretningen af bygningen kan nu begynde.

Også den 1.000 m2 store bygning som skal indeholde kontrolfaciliteter til Toldstyrelsen og Veterinær og Fødevarekontrollen, skrider frem efter tidsplanen og vil blive afleveret i september måned.

”Begge byggerier går helt efter planen, vi har haft aflevering på vores værksteds- og depotbygning i denne uge og bygningen til Toldstyrelsen og Veterinær og Fødevarekontrollen bliver færdig til september, så nu skal vi i gang med at lave vejanlæg i forbindelse med de to nye byggerier,” fortæller havnedirektør Bent Rasmussen.

Begge de nye bygninger har i øvrigt solceller på taget.

4000 kvadratmeter lager og logistikterminal

Det tredje byggeri som lige nu er i gang på Ny Vesthavn er opførelsen af en 4000 kvadratmeter stor lager og logistikterminal som Schultz Shipping Group står bag.

Her blev der taget første spadestik sidst i april måned og allerede nu er de mange store spær rejst.

Lager og logistikterminalen skal blandt andet anvendes til alle former for supporterende aktiviteter, der er behov for i forbindelse med en containerhavn. Det drejer sig fx om mellemlager til gods, der indskibes/afskibes, samt håndtering af containere, som skal fyldes, tømmes og strippes samt rengøring og vedligehold af containere.

”Alt kører helt efter planen og vi regner med at tage bygningen i brug i december i år,” fortæller Gustav Jakobsen fra Schultz Shipping A/S.

Del