Ny Vesthavn omdannes igen til militært område

Støstedelen af materiellet er ifølge Forsvaret blevet anvendt i forbindelse med den store NATO-øvelse Steadfast Defender 24

Ny Vesthavn omdannes igen til militært område
I alt blev der kørt lige omkring 1000 enheder i land på Ny Vesthavn i Kalundborg og nu skal det militære isenkran altså tilbage igen. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Midt- og Vestsjællands Politi har truffet aftale med Forsvaret om etablering af et midlertidigt militært område på Ny Vesthavn i Kalundborg samt i en del af lufthavnen i Roskilde. Aftalen træder i kraft fra mandag d. 20. maj. 

Omdannelsen til militært område sker en måned efter, begge områder blev omdannet i midten af april. 

Her modtog Kalundborg Havn det store fragtskib Green Ocean med store mængder amerikansk militærudstyr, og lufthavnen i Roskilde modtog blandt andet amerikanske kamphelikoptere.

I alt blev der kørt lige omkring 1000 enheder i land på Ny Vesthavn i Kalundborg og nu skal det militære isenkran altså tilbage igen.

Støstedelen af materiellet er ifølge Forsvaret blevet anvendt i forbindelse med den store NATO-øvelse Steadfast Defender 24

90.000 soldater fra alle NATO-lande

Steadfast Defender 24 omfatter i alt mere end 90.000 soldater fra alle 32 NATO-lande. 

Danmark deltager med op imod 1.200 soldater fra alle værn og Specialoperationskommandoen. 

Ifølge Forsvaret er Danmark og danske havne vigtige for NATO, blandt andet fordi adgangen til havne tæt på Østersøen er vigtig for deployering af amerikansk materiel, som skal videre til Østeuropa, Baltikum eller de nordiske nabolande. 

Det midlertidige militære område i Roskilde Lufthavn ophæves 30. maj 2024 klokken 24.00, mens det midlertidige militære område i Kalundborg Havn ophæves 6. juli klokken 24.00.

Del