Ny udstilling: Kalundborg skåret ud i pap

I efteråret var 80 arkitektstuderende fra Det Kongelige Akademi i København rykket ind på Kalundborg Vandrehjem.

Ny udstilling: Kalundborg skåret ud i pap
I efteråret arbejdede de arkitektstuderende med en række bygninger i Kalundborg. Nu kan de mange papmodeller opleves på Bispegården. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det Kongelige Akademis bachelorprogram Arkitekturens Anatomi & Fabrikation var i uge 43 på feltarbejde i Kalundborg. Nu kan de mange papmodeller opleves på Bispegården.

I efteråret var 80 arkitektstuderende fra Det Kongelige Akademi i København rykket ind på Kalundborg Vandrehjem. Det var studerende fra både 1., 2. og 3. årgang som skulle arbejde med Kalundborg i deres kommende opgaver.

Palle Bruun Olsen. kom med et oplæg omkring arkitekturen i Kalundborg og så blev de studerende sendt rundt i byen i grupper på tværs af årgangene for først at tegne og fotografere 10 udvalgte bygninger og derefter lave modeller af bygningerne i pap.

Efterfølgende har de studerende arbejdet med forslag til de fysiske rammer for Arkitektuddannelsen i Kalundborg placeret enten på Klostertorvet eller i området mellem Kordilgade og stationen. Disse forslag er samlet i en publikation, der sammen med de omkring 30 papmodeller udstilles på Bispegårdens 1. sal fra fredag den 12. april og de kan ses til og med den 12. maj.

De 10 bygninger som der er arbejdet med, er: Vor Frue Kirke, Bispegaarden, Stenhuset i Præstegade, Lindegården, Lerchenborg, Klubhuset på Gisseløre, Asnæsværket, Svømmehallen, stationsbygningen og en af fabriksbygningerne på Novo Nordisk.

Del