Ny uddeler tror på fremtiden for lokal brugs

”Jeg kan 100% godt se potentialet i forretningen, så jeg glæder mig til at komme i gang.”

Ny uddeler tror på fremtiden for lokal brugs Uddeler Peter Olsen sammen med Kirsten Herløv, bestyrelsesformand for Røsnæs Brugsforening. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Peter Olsen er den første uddeler i den nye Røsnæs Brugs i Ulstrup som lokale ildsjæle overtog for fire måneder siden. Søndag havde han første arbejdsdag.

Tilbage sidst i august overtog den nystiftede Røsnæs Brugsforening nøglerne til den 150 gamle brugs på Røsnæs og dermed var den lokal brugs reddet for lukning.

Tiden siden overtagelsen er bl.a. blevet brugt på at finde en ny uddeler til forretningen, og sidst i oktober måned kunne bestyrelsen så meddele, at Peter Olsen, der kommer fra en stilling som købmand i Vonge i Jylland, bliver brugsens nye uddeler.

Søndag mødte Peter Olsen så ind på sin første arbejdsdag i brugsen på Røsnæs, og han glæder sig til jobbet, tror på fremtiden og har flere ideer med i tasken.

”Jeg vil køre det videre i samme ånd som jeg har gjort de andre steder hvor jeg har været, lytte til personalet og kunderne og så skal jeg have dannet mig et overblik over butikken og måske skifte lidt ud i sortimentet så det harmonerer med kundernes ønsker og behov, vi skal også have flyttet lidt rundt på reolerne og nogle af varegrupperne skal skifte plads,” fortæller Peter Olsen, og fortsætter,

”Jeg kan 100% godt se potentialet i forretningen, så jeg glæder mig til at komme i gang.”

Vi kæmper videre

Lokale ildsjæle overtog den 150 år gamle brugs i Ulstrup og dannede Røsnæs Brugsforening, hvor såvel lokale som sommerhusejere bakkede op ved køb af lånebeviser for at brugsen kan overleve.

Men de første fire måneder har ikke helt levet op til budgettet.

”Vi har desværre ikke haft den omsætning vi havde regnet med, men det er lidt samme mønster vi ser andre steder i detailhandelen bl.a. på grund af corona, men vi er fortrøstningsfulde, og så har vi jo ventet med at lave de helt store ændringer indtil vi havde en ny uddeler, så vi kæmper videre,” siger Kirsten Herløv, der er formand for Røsnæs Brugsforening.

Staten har lavet en pulje til renovering og forbedring af butikker i udkants Danmark og den pulje håber Røsnæs Brugsforening at få del i.

”Vi har selv sparet de første 400.000 kr. op, og så håber vi at få del i statens pulje til renovering af butikker i udkants Danmark,” siger Kirsten Herløv.

Del