Ny skolepatrulje sørger for sikker skolevej

“Det er rigtig dejligt at vi igen kan stille med et hold af ansvarsfulde og engagerede elever, der trodser vejr og vind og sørger for at der både er en sikker mulighed for at krydse vejen"

Ny skolepatrulje sørger for sikker skolevej 10 superengagerede unge mennesker er klar til at følge eleverne over vejen når de skal i skole. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Efter over et år uden skolepatrulje på Hvidebækskolen, er der nu igen elever der sørger for at følge andre elever sikkert over vejen ved skolen. 

Mandag morgen var de to 6. klasses elever Fitsum og Julius på plads ved fodgængerfeltet på Bygaden i Jerslev over for Hvidebækhallen. Deres allerførste vagt som skolepatrulje, støttet af de to skolepatrulje ansvarlige lærere Bernadette Jedig og Manuela Jandric.

”Det er superengagerede og gode unge mennesker vi har stående her. Der er 10 som har meldt sig så de får en dag om ugen hvor de skal stå her. De har gennemgået både et praktisk og et teoretisk kursus så de er klædt på til opgaven,” fortæller Bernadette Jedig, mens hun giver gode råd til de to unge som, har vagten mandag morgen. 

“Det er rigtig dejligt at vi igen kan stille med et hold af ansvarsfulde og engagerede elever, der trodser vejr og vind og sørger for at der både er en sikker mulighed for at krydse vejen, men også er med til at gøre bilister mere opmærksomme på deres færden omkring skolen,” fortæller skoleleder Jimmy Sørensen, og fortsætter, ”Det har været mit og skolebestyrelsens ønske, længe, at få genetableret en skolepatrulje. Det har vi prioriteret i år, og med hjælp fra to af vores dygtige medarbejdere er det nu blevet en realitet.”

Hvidebækskolen er i gang med at skabe nye rammer for både elever og lærere og dermed, forhåbentlig, blive forældrenes valg af skole, når den tid kommer. 

”I en tid hvor færre elever cykler eller går i skole, skal vi skabe rammer der får eleverne tilbage på gå-ben eller cykel. Det har vi nu gjort, og vi håber at forældrene opfordrer de elever der har mulighed for det, selv at tranportere sig til skolen,” siger Jimmy Sørensen.

Udover genetablering af skolepatruljen er det også intentionen at få legepatruljen i gang igen på Hvidebækskolen. Legepatruljen er et korps af elever der sørger for at skabe aktivitet/ forskellige lege, i elevernes frikvarter. 

”Det handler om trivsel og tryghed. Kan vi øge de to parametre, hæver vi også fagligheden og lysten til at lære,” siger Jimmy Sørensen.

Del