Ny skoleleder - og en masse nye idéer

Fokus er på kurser og arrangementer – der skal være noget for enhver i programmet, og de har allerede helt nye kurser at tilbyde i år.

Ny skoleleder - og en masse nye idéer
Lene Damm er ny skoleleder hos LOF i Kalundborg og Odsherred. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lene Damm er ny skoleleder hos LOF, og hun har, sammen med sine kollegaer, mange planer for fremtiden. Hun står bl.a. for de mange arrangementer og kurser, som LOF udbyder både i Kalundborg og i Odsherred.

Fokus er på kurser og arrangementer – der skal være noget for enhver i programmet, og de har allerede helt nye kurser at tilbyde i år. Lene Damm har tidligere været plejehjemsleder i otte år, men har før den tid en baggrund inden for kursusaktivitet, så hun er alt andet end ny i faget. Hun er 63 år lige om lidt, og er i sin tid uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske.

Tiderne skifter

Lene Damm også klar over, at der i samfundet igen er fokus på det nære og fordybelse. At tiderne skifter og deraf også, hvad folk gerne vil lære at lave eller høre om på et aftenkursus, er at man derfor skal have fingeren på pulsen.

'”Jeg havde lyst til at arbejde med noget oplysende, noget glæde og oplevelsesorienteret, og det er det her. Vi kan godt mærke, at tiden er en anden nu, efter Corona - og krigen pt., men vi skal hele tiden have fingeren på pulsen om, hvad folk gerne vil lave, lære noget om eller lytte til. Det grønne område er vigtigt lige nu, vi har fx kursus i fermentering og så kommer der noget syltning hen over efteråret og muligvis et sankekursus, hvor vi finder svampe, bær og tang fx,” fortæller Lene Damm, og fortsætter: ”Derudover har vi også kurser i keramik, og de ”gamle” sy-kurser, der tidligere døde, har ligesom fået renæssance. Der er fokus på at genbruge, og mange er igen i gang med at sy og lave ting selv, særligt de unge.”

Nogle ting hitter

LOF har fortsat sprogundervisning, men det er ikke de kurser, der fylder meget hos dem, som det var for år tilbage.

”Vi har sprogundervisning, men det fylder ikke meget, men måske man kunne dyrke det på en anden måde. Vi har fx snakket om at entrere med fx rejsebureauer, og lave nogle sprogkurser i forbindelse med en rejse. Men generelt tror jeg, at med netop sprogkurser, vælger mange online kurser,” siger Lene Damm.

Til gengæld er alt, hvad der hører ind under bevægelse, såsom Yoga og Pilates, meget populært. Især kvinder er vilde med de kurser, og der er da også en overvægt af kvinder på aftenkurser, men det er der ikke noget nyt i.

”Vi har mange kvinder på vores kurser, men det har vi altid haft. Vi vil dog gerne have flere mænd med, og derfor har vi bl.a. talt om at lave et knivkursus for netop, at få fat i mændene. Men det er generelt meget de aktive pensionister, herunder særligt kvinderne, vi har fat i. Jeg vil nok sige fra midt 50’erne og opefter. Men vi vil gerne lave noget mere for de yngre også, og har talt om et dansekursus for de helt unge,” fortæller Lene Damm.

Fælles-ture ud i det blå

LOF arrangerer også fælles-ture ud i det blå. Fx har de en bustur til Christiania og Den Blå Planet.

”Når to bliver til en, er det altså dejligt at have nogle at gøre forskellige ting med og opleve med. Man får brudt ensomheden, og at miste er jo et livsvilkår. Jeg kunne også godt tænke mig, at entrere med Sundhedshuset, hvor vi fx kan tilbyde træning, hvis man har fået ny hofte eller knæ,” siger skolelederen.

Samarbejde med biblioteket

Den nye skoleleder fortæller også, at LOF laver en hel del arrangementer sammen med Kalundborg Bibliotek, hvor der bl.a. er en del foredrag. De har den 1. februar fx foredraget ”Den sidste idiot er ikke født endnu”.

”Arrangementerne er ofte foredrag bundet op på en forfatter eller tiden, der er,” fortæller hun, og fortsætter: ”Der er jo også alternative måder at afholde arrangementer på. Vi har, på tværs af alle de forskellige aftenskoler, lavet et samarbejde om en kunstrute fx Det er et digitalt kursus, hvor man virtuelt kommer rundt på forskellige museer én gang om ugen. Det blev faktisk skudt i gang under Corona, men vi har bibeholdt det.”

Få hjælp til tilmelding

Det er som regel i hverdagene, at LOF har deres kurser, men nogle gange ligger der en tur i weekenderne, og enkelte kurser kan ligge nogle timer en lørdag. Man melder sig til online via LOF’s hjemmeside, men har man svært ved at finde ud af det eller har spørgsmål, kan man også henvende sig hos LOF i Kalundborg mandag og torsdag mellem kl. 10-12 og få hjælp. Kontoret ligger i Elmegade 11A i Kalundborg. Her er der to undervisningslokaler, hvor der fx er sy-hold, sproghold, Pilates og Yoga, mens andre kurser også bliver afholdt på skoler eller forsamlingshuse rundt omkring i kommunen.

Del