Ny lov rammer erhvervslivet om kun to måneder

Kalundborgegnens Erhvervsråd inviterer ramte virksomheder til gratis temamøde.

Ny lov rammer erhvervslivet om kun to måneder
”De fleste virksomheder, vi har talt med, som står til at blive berørt af emnet, har ikke været klar over, at lovgivningen er på vej.” udtaler erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd, Lene Bach Jørler. Arkivfoto: Jens Nielsen

Om to måneder, den 17. december, træder ny lovgivning i kraft om en såkaldt whistleblowerordning. Kalundborgegnens Erhvervsråd inviterer ramte virksomheder til gratis temamøde.

Ny lovgivning for virksomheder med over 50 ansatte, om en såkaldt whistleblowerordning, bliver udrullet den 17. december. Virksomheder med over 250 ansatte har allerede skullet efterleve lovgivningen i lang tid.

For at hjælpe det lokale erhvervsliv, indkalder Kalundborgegnens Erhvervsråd, i samarbejde med Sorø Erhverv og rådgivervirksomheden Cpoint, til et temamøde om emnet.

”De fleste virksomheder, vi har talt med, som står til at blive berørt af emnet, har ikke været klar over, at lovgivningen er på vej.” udtaler erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd, Lene Bach Jørler, og fortsætter ”Det er ikke unormalt. Der bliver ofte lavet lovgivning, som virksomheder først bliver klar over, når det rammer dem. Her forsøger vi at komme på forkant af lovgivningen og sikre, at vores lokale virksomheder er klar og ikke ender med bøder eller lignende.”

Kalundborgegnens Erhvervsråd sendte sidste uge en direkte mail ud til alle de berørte virksomheder, med information om lovgivningen, samt en åben invitation, via deres hjemmeside, til det kommende temamøde.

Temamødet er gratis for virksomheder at deltage i, og bliver ledt af Micael Duncan fra rådgivervirksomheden Cpoint.

Her kan virksomheder lære om, hvad en whistleblowerordning indebærer, hvilke krav der kommer med lovgivningen, hvordan man opretter en ordning og meget mere.

Samtidig er der lagt op til netværk efterfølgende, blandt de lokale virksomheder.

Temamødet foregår i Kalundborgegnens Erhvervsråds lokaler på Bredgade 44, 1 i Kalundborg, fra klokken 08.00 til 10.00 tirsdag den 31. oktober.

Man kan gå ind på erhvervsrådets hjemmeside, www.kalundborgerhverv.dk, og tilmelde sig det gratis møde.

Man kan selv læse om ordningen på justitsministeriets hjemmeside her:

https://www.justitsministeriet.dk/wp-content/uploads/2021/12/Vejledning-for-whistleblowerordninger-paa-private-arbejdspladser.pdf

Del