Ny legeplads i midtbyen

Det er kommunens ’Få Det Fikset pulje’, der står bag muliggørelsen af legepladsen, og FamilieHjørnet står bag initiativet til, at pengene skulle bruges på en legeplads.

Ny legeplads i midtbyen Mandag formiddag var der indvielse på den nye legeplads i Munkesøen i Kalundborg. Fotos: Gitte Korsgaard.

Tekst og foto af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag formiddag var der indvielse på den nye legeplads i Munkesøen i Kalundborg, og både børn og voksne var mødt op for at fejre den fine nye legeplads i midtbyen, hvor der også er legeredskaber for de mindste børn.

De tre kvinder fra FamilieHjørnet bød mandag formiddag velkommen til store og små i forbindelse med, at Kalundborg Kommune nu har fået endnu en fin legeplads – denne også med fokus på de mindre børn. Det er kommunens ’Få Det Fikset pulje’, der står bag muliggørelsen af legepladsen, og FamilieHjørnet står bag initiativet til, at pengene skulle bruges på en legeplads.

”Vi, i FamilieHjørnet, håber, at den nye legelads vil danne rammen om masser af gode oplevelser, og at både store og små kan nyde at være her. Forhåbentlig danner den også rammen om fællesskabet. I den forbindelse vil vi gerne takke Kalundborg Kommune for, at de har bevilget penge til legepladsen via deres Få Det Fikset pulje,” siger Line Brylle Nielsen og Laura Sofie Deigaard Sørensen, der står bag FamilieHjørnet sammen med Josephine Bjerg Jensen.

Kort efter, at de to kvinder fra FamilieHjørnet havde budt velkommen og takkede for legepladsen, fik borgmester Martin Damm (V) ordet, og også han var glad for, at pengene er blevet brugt på en legeplads i byen.

”Tak fordi, at I har taget initiativet. Få Det Fikset puljen har virket rigtig godt i de mindre byer men i Kalundborg var jeg lidt spændt, da det jo er en noget større by end mange af de andre. Men det har faktisk fungeret, fordi man har delt sig op i interesser så at sige. Der er 2 mio. kr. i alt, og de er så blevet delt op til forskellige projekter,” fortæller han, og fortsætter: ”Det er et godt sted for de helt små, fordi der ikke er store veje og vand i nærheden, som tilfældet fx er i Havneparken.”

Endelig jokede borgmesteren med, at han var glad for, at kommunen fik ros på byggesagsområdet, da det ikke sker så ofte lige pt., da der længe har været lange ventetider.

Martin Damm klippede det fine røde bånd over sammen med en lille pige på fem år, der var dog lidt knas med at få båndet klippet over. Men med Martin Damms hjælp lykkedes det til slut.

Efterfølgende var der kaffe, te og saftevand samt boller til børn og voksne – og alle børnene kunne selvfølgelig lege på legepladsen.

Del