Ny, spændende kunstner udstiller hos Tekstur

Tekstur holder fernisering for butikkens ny udstiller.

Ny, spændende kunstner udstiller hos Tekstur
De kommende måneder kan man nyde malerier fra den lokale billedkunstner Anna Møller på væggene i Tekstur i Kalundborg.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Den 11. februar holder Tekstur fernisering for butikkens ny udstiller, billedkunstner Anna Møller. Flere af værkerne bliver udstillet for første gang.

De kommende måneder kan man nyde malerier fra den lokale billedkunstner Anna Møller på væggene i Tekstur i Kalundborg. Udstillingen bliver kickstartet med en fernisering med bobler, snacks og højt humør i tøjbutikkens lokaler på Bredgade lørdag den 11. februar.

Anna Møller (f. 1984) har malet, lige siden hun var lille: Som barn var det nogle gange lidt skuffende at få malergrej i julegave i stedet for de Barbie-dukker, jeg havde sukket efter, fortæller Anna Møller. Alligevel holdt interessen for maleriet ved.

I dag maler Anna Møller kun om vinteren, og derfor bliver der ikke produceret mange billeder. Til ferniseringen i Tekstur har hun forskellige malerier i både akryl og olie med. Malerierne tæller bl.a. en landskabsserie på tre oliemalerier, der alle hedder ”Kattegatforbindelsen bliver ikke til noget”, hvor man oppefra ser området ved Røsnæs, hvor broen til Jylland skulle gå. Et andet billede hedder ”Telefonen ringer, og det er svigermor.”

Anna har modtaget undervisning fra kunstmalerne Søren Tougaard og Kræsten Byskov, men har ellers ingen uddannelse inden for billedkunst. Hun har tidligere udstillet på bl.a. Jonstrup Jazzfestival – i den sjællandske landsby ved Måløv, hun selv er opvokset i. I 2018 flyttede Anna imidlertid fra København til Kalundborg-egnen, hvor hun bor sammen med sin mand og deres to børn. Ud over at være kunstmaler er Anna også forfatter. Hun debuterede i 2020 med novellesamlingen ”Se, hunden er løs.”

Tekstur byder på skiftende udstillinger

Tekstur byder løbende på skiftende udstillinger af lokale kunstnere på samme måde som, der kommer forskellige tøjkollektioner gennem butikken. På den måde håber Christine Søvsø, at ny og eksisterende kunder altid vil synes, det er spændende at gæste butikken, og gå på opdagelse i både tøj og kunst.

Flere af Anna Møllers værker bliver vist for første gange ved denne udstilling, og mens kunstneren selv arbejder til det sidste på malerierne, glæder butiksindehaver Christine Søvsø sig til, at den nye kunst kommer op at hænge på Teksturs vægge.

Anna henvendte sig til mig for noget tid siden, og viste mig nogle af sine malerier. Og jeg var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at de nok skal komme til at passe godt ind i butikkens æstetik, siger Christine Søvsø.

Ferniseringen finder sted lørdag 11. februar kl. 13-15 i Teksturs lokaler på Bredgade 51 i Kalundborg. Ved ferniseringen har man mulighed for at møde den udstillende kunstner og høre om hendes værker. Der vil desuden blive budt på et glas bobler og lidt snacks.

Del