Ny kran ankommet - arbejdet i gang i denne uge

-Sådan en kran er desværre ikke lige en hyldevare og derfor er der gået et stykke tid med at finde den rigtige til opgaven.

Ny kran ankommet - arbejdet i gang i denne uge
En anden kran er ankommet til Kalundborg mandag morgen og onsdag går arbejdet med at vibrere pæle ned igen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En anden kran til erstatning for den som væltede i vandet sidst i november, er ankommet til Kalundborg og i denne uge fortsætter arbejdet i den gamle vesthavn. Havnefoged håber at tidsplanen kan indhentes.

MT Højgaard, som er hovedentreprenør på opgaven med at etablere nye ydre værker og en helt ny skibbro i Kalundborg Vesthavn, blev sidst i november ramt af en ulykke, da en kran, stående på en arbejdsflåde, af endnu ukendte årsager væltede i vandet.

Kranføreren som sad i førerhuset, nåede at springe ud inden kranen væltede i vandet, og ingen medarbejdere kom til skade i forbindelse med ulykken.

Siden har arbejdet med at vibrere spuns og pæle ned i havbunden stået stille, men i denne uge begynder arbejdet igen.

En arbejdsflåde med en anden kran er ankommet til Kalundborg fra Bornholm tidlig mandag morgen.

-Nu skal den nyankomne kran rigges til og så håber vi, at arbejdet kan begynde med at vibrere pæle ned igen på onsdag. Der bliver sat både ekstra mandskab og en ekstra flåde ind på opgaven, men med hensyn til tidsplanen så vil jeg helt ikke udtale mig om det på nuværende tidspunkt, fortæller havnefoged Michael Høy, der fortsætter,

-Sådan en kran er desværre ikke lige en hyldevare og derfor er der gået et stykke tid med at finde den rigtige til opgaven. Den flåde som arbejdsulykken skete fra, har været trukket på land og er blevet undersøgt, den kommer i vandet i dag og indgår igen i arbejdet med at få etableret både den nye skibbro og de ydre værker i den gamle vesthavn, vi gør hvad vi kan.

Den forulykkede kran blev hevet op fra havbunden først i december måned sidste år. Den er totalskadet efter opholdet i vandet.

Del