Ny Kalundborg julebryg til støtte for Lys på Kalundborg

Fem lokale supermarkeder er gået sammen om en lokal julebryg

Ny Kalundborg julebryg til støtte for Lys på Kalundborg Repræsentanter fra de fem supermarkeder, Lys på Kalundborg og Vores Kalundborg var de første som smagte den nye Kalundborg Julebryg. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Fem af byens supermarkeder er gået sammen om at sælge en helt ny Kalundborg Julebryg, hvor der for hver solgte øl støttes med 5 kr. til Lys på Kalundborg.

Onsdag blev en helt ny Kalundborg julebryg præsenteret på Solskinspladsen i Kalundborg. Borgmester Martin Damm fik æren af at afsløre den nye øl, som har et motiv af julebelysningen i Kordilgade på etiketten.

Og det er ikke helt tilfældigt. Julebelysningen er nemlig betalt af foreningen Lys på Kalundborg og det er også dem som får 5 kr. for hver solgt julebryg til brug for mere lys på Kalundborg.

Der er fremstillet 10.000 Kalundborg julebryg som sælges fra Kvickly, Rema 1000 på Slagelsevej og på Klosterparkvej, Føtex og Meny.

”Vi er alle konkurrencefolk, folk der gerne vil vinde og sælge varer, men i det her projekt har vi skudt det at være konkurrenter lidt ud til siden, her står vi sammen om at støtte byen,” Sagde Keld Haapanen, direktør i Kalundborg Brugsforening, da han bød velkommen til det lille event på Solskinspladsen.

”Jeg er glad for at de lokale supermarkeder ligger stridsøksen på hylden et øjeblik, men i vil formentligt konkurrere om hvem der kan sælge flest Kalundborg Julebryg så der kan komme mange penge i Lys på Kalundborgs kasse, og så håber jeg det nye tiltag med en lokal julebryg, kan blive en tilbagevendende begivenhed,” sagde Per Junge, formand for Lys på Kalundborg.

Det er Ørbæk Bryggeri som har fremstillet den lokale julebryg som er af typen Brown Ale med en alkoholprocent på 5,8%.

Her er tale om en rigtig juleøl, der vil gøre sig godt med meget af julens mad. Den har en flot gylden farve, medium kraftigt og behagelig julekrydret bryg, skriver bryggeriet om den lokale julebryg.

Kalundborg Julebryg kan købes i de fem lokale supermarkeder fra i morgen torsdag d. 7. oktober og prisen er 25. kr. pr. stk.

Del