Ny international virksomhed til Kalundborg

Den israelske virksomhed har valgt Kalundborg, som byen, hvor fabriken skal bygges.

Ny international virksomhed til Kalundborg
’Remilk’ har valgt, at deres fabrik, der skal producere ikke-animalsk mælkeprotein, skal ligge i Kalundborg. De har købt knap 70.000 kvm. jord i Kalundborg, der ligger mellem Rendsborgparken og jernbanen øst for Hovvejen. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den israelske virksomhed ’Remilk’ vil bygge verdens største præcisions fermenteringsfabrik i Kalundborg.

’Remilk’ har valgt, at deres fabrik, der skal producere ikke-animalsk mælkeprotein, skal ligge i Kalundborg. Byen, som de, i deres pressemeddelelse, i øvrigt kalder en banebrydende og bæredygtig industripark i Danmark. ’Remilk’ vil nytænke mejeriprodukter, og vil bygge verdens største præcisions fermenteringsfabrik. De har købt knap 70.000 kvm. jord i Kalundborg, der ligger mellem Rendsborgparken og jernbanen øst for Hovvejen. Kalundborg Symbiose har haft stor betydning for valget af by, da de kalder Kalundborg et banebrydende og bæredygtigt industrielt økosystem.

Præcisions fermentering er en teknologi, der gør det muligt at programmere mikroorganismer til at producere komplekse organiske molekyler, som fx protein, for en brøkdel af, hvad det koster at producere nu. ’Remilk’ vil tilbyde forbrugerne ikke-animalske mejeriprodukter, der er identiske med deres traditionelle mejeriprodukter, men er fri for laktose, kolesterol og hormoner og ikke mindst stopper mejeriprodukternes afhængighed af dyr.

Vil sende køerne på en tidlig pension

"Remilk har engageret sig til at genopfinde vores mejeriindustri på en bæredygtig måde.  At eliminere nødvendigheden af dyr i vores fødesystem er den eneste vej til, at imødekomme verdens voksende krav uden, at ødelægge processen, siger Aviv Wolff, der er adm. direktør og grundlægger af Remilk, og fortsætter: ”Vi har tænkt os massivt at skalere vores produktionsevner, så vi kan lave nærende, lækker og prismæssigt overkommelige mejeriprodukter, der vil sende kørerne på en tidlig pension.”

”Kalundborgs Symbiose er et nytænkende industri-økosystem med et transformerende økonomisk og miljømæssigt resultat. Med hjælp fra netværk bliver spildprodukt fra en virksomhed til en ressource for en anden virksomhed. Kalundborg Symbiose er et samarbejde mellem flere store visionære private og offentlige virksomheder, herunder industrigiganter Novozymes, Novo Nordisk og Chr. Hansen. På den nye fabrik vil Remilk producer ikke-animalsk mejeriprotein til brug i fødevarer såsom ost, yoghurt og is størrelsessvarende til, hvad 50,000 kører kan producerer om året,” skriver virksomheden i deres pressemeddelelse tirsdag.

Det er fremtiden

Ifølge en rapport fra Boston Consulting Group og Blue Horizon Corporation, kan alternative proteiner komme til at stå for 11% af det globale protein marked, når vi skriver 2035. Mejeriprodukter, der er produceret efter fermenteringsteknologi kræver en brøkdel af jordens ressourcer, og afgiver kun en brøkdel af de skadelige drivhusgasser.

“Vi drømmer ikke bare stort, vi handler ud fra vores løfter, om dramatisk at reducere fødevareindustriens ødelæggende indvirke på vores planet. At slutte dyrenes historiske rolle som forsørger til menneskeheden er et af de mest magtfulde foranstaltninger, vi kan gøre for, at reducere vores indvirke på denne planet,” siger Aviv Wolff.

Magtfulde tilgang til industriel bæredygtighed

Efter en omfattende søgning, har Remilk altså valgt at bygge deres første fulde skala fermenteringsfabrik i Kalundborg. Byen er altså valgt ud fra lokationens strategiske fordel samt tilgang til industriel bæredygtighed, ligesom adgangen til lokalt talent og strategisk samarbejde samt støtte fra byen og den danske regering.

“Kalundborg Kommune ser frem til at byde det internationale firma Remilk velkommen. Firmaets profil passer perfekt sammen med vores bæredygtige profil samt med biotekbyens andre medlemmer,” siger borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm  (V).

Om Remilk

Remilk er en global leder i udviklingen af ikke-animalske mejeriprodukter. Firmaet er grundlagt af Aviv Wolff, en entreprenør, der star bag adskillige virksomheder og sociale initiativer og Ori Cohavi, der har en PhD i biokemi, og som har arbejdet for adskillige biotech firmaer. De grundlagde Remilk ud fra en fælles dedikation om at forbedre livet på jord ved at lære af naturen, mens man samtidig bevarer den.

”Remilk producerer mejeri-identisk mælkeprotein gennem præcisions fermentering, og de har udviklet en helt unik og i øvrigt patenteret tilgang til en skaleret fremstilling, som dramatisk øger effektiviteten i produktionen, og for første gang i historien eliminerer nødvendigheden af malkekøer i industriel skala i mejeriproduktionen uden, at gå på kompromis med smag, funktionalitet eller ernæringsmæssige værdier,” skriver de i pressemeddelelsen.

Del