Ny hjælpelinje skal sikre, at særligt udsatte borgere bliver vaccineret

Mange af henvendelserne kommer fra hjemmehjælpere og andre med kendskab til den enkelte borgers udfordringer

Ny hjælpelinje skal sikre, at særligt udsatte borgere bliver vaccineret Foto: Region Sjælland

Røde Kors følger ældre og sårbare til coronavaccination: Flere ville aldrig været kommet afsted uden hjælp. En ny hjælpelinje skal sikre, at særligt flere udsatte borgere bliver vaccineret

Siden 14. december har vaccinationshjælpelinjen ‘Et godt stik' været åben hos Røde Kors, og her er det tydeligt, at der er borgere med stort behov for støtte til at blive vaccineret mod COVID-19. Især ældre, der har smerter, problemer med ryggen eller andre fysiske udfordringer henvender sig for at bede om en arm at støtte sig til for at blive vaccineret. Også yngre borgere, herunder mennesker med angst eller PTSD, har kontaktet hjælpelinjen de forgangne dage for at få hjælp til vaccination., slriver Røde Kors i en pressemeddelelse.

"Vi kan mærke, at der er brug for denne hjælpelinje, for der sidder nogen derude, som har et meget lille eller intet netværk. De har brug for hjælp, og det kan de heldigvis få, når de ringer til Røde Kors," siger national chef i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt. 

Hun fremhæver, at mange af henvendelserne til Røde Kors call center kommer fra hjemmehjælpere og andre med kendskab til den enkelte borgers udfordringer. 

"Derfor gør vi også en stor indsats for at informere via kommunerne, for det er ofte de varme hænder, som kender til den enkelte borgers situation," siger Marie-Louise Gotholdt. 

Også hjælp til 1. stik 
Det er regeringen, som med et flertal i Folketinget, har givet 4,5 millioner kroner til Røde Kors, som skal hjælpe sårbare ældre og udsatte grupper med at blive vaccineret. Røde Kors formidler kontakt til tusindvis af frivillige, der står klar til at følge ældre og sårbare til de vigtige vaccinationer. 

"Det er helt tydeligt, at der er mennesker, som ikke bliver vaccineret, hvis ikke de får hjælp til det. Vi har også hjulpet flere afsted til deres første stik. Jeg er rigtig glad for at se, at denne indsats virker og at de får den tryghed og hjælp, som vores fantastiske frivillige yder," siger Marie-Louise Gotholdt fra Røde Kors. 

Hjælpelinjen har åbent alle dage kl. 10-16 på tlf. nr. 3529 9660. Læs mere på rodekors.dk/etgodtstik      

Sådan hjælper Røde Kors:    

  • Vaccineledsagelse  
  • Hjælp til at finde vaccinationssted  
  • Hjælp til at bestille tid    

Sådan foregår det:  

  • Tlf. nr. 3529 9660 eller rodekors.dk/etgodtstik   
  • Åbent alle dage fra kl. 10-16   
  • Man kan booke hjælp til sig selv, sin nærmeste, sin nabo m.fl.    
  • Man kan booke hjælp til den borger, man er hos – fx som hjemmehjælper 
  • Det er frivillige hos Røde Kors, som ledsager borgere, der ønsker det, til vaccination  

Del