Ny formand for menighedsrådet i Nyvangskirken

Der var møde i Nyvangskirken tirsdag vedr. menighedsrådet, der efterhånden er noget amputeret grundet voldsomme uenigheder menighedsmedlemmerne imellem. På mødet blev den nye formand valgt.

Ny formand for menighedsrådet i Nyvangskirken
Den tidligere næstformand, Pernille Svare, er nu formand for menighedsrådet i Nyvangskirken i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der var møde i Nyvangskirken tirsdag vedr. menighedsrådet, der efterhånden er noget amputeret. Pernille Svare er nu ny formand efter at den tidligere formand samt flere menighedsmedlemmer har trukket sig for nylig.

Den tidligere næstformand, Pernille Svare, er nu formand for menighedsrådet i Nyvangskirken i Kalundborg. Men det er et noget amputeret menighedsråd, der står tilbage.

Faktisk var de kun to tilbage i rådet udover de to præster, Lars Poulsen samt Margrethe Tøttrup. Nemlig Pernille Svare samt hendes datter, Camilla Svare, da Nina Hilding Hansen også for nylig har forladt menighedsrådet. Der er nu hentet to suppleanter ind, og de to nye menighedsrådsmedlemmer er Bjarke Nielsen og Eva Carlsen, der var suppleanter for henholdsvis listen, som de fire tidligere menighedsmedlemmer, der for nylig forlod rådet, blev valgt på og listen, som Pernille Svare stod for.

”Selv om, at mange er trådt ud af menighedsrådet, skal de, der er tilbage, jo passe arbejdet, og så må vi vente på, hvad biskoppen beslutter,” siger præst Lars Poulsen.

Biskoppen holder møde

Torsdag holder biskop, Ulla Thorbjørn Hansen, møde med bl.a. præsterne, og det bliver her besluttet, hvad der skal ske med menighedsrådet i Nyvangskirken i Kalundborg.

”Et stærkt reduceret menighedsråd har konstitueret sig, og biskoppen skal nu afgøre hvordan den fremtidige menighedsstruktur skal være. Den afgørelse ligger hos biskoppen. Jeg forestiller mig ikke et udfyldningsvalg, men ved det ikke. Vi må se, hvad der sker,” siger Lars Poulsen.

Lars Poulsen fortæller endvidere, at han og præst Margrethe Tøttrup begge er pensionerede præster, der er ansat midlertidig ved Nyvangskirken indtil, at menighedsrådet igen kører under normale forhold, og der kan ansættes en præst. Margrethe Tøttrup tager sig af alle gudstjenester og kirkelige handlinger, og Lars Poulsen er ansat til det administrative.

Læs også: Nu er det slut: En stor del af menighedsrådet trækker sig

Del