Ny fabrik indvies i næste uge – Har skabt op mod 50 nye job

Der er investeret 100 mio. kr. i den nye fabrik, som er opført ved siden af Meliora Bio, som producerer bioethanol ud af halm.

Ny fabrik indvies i næste uge – Har skabt op mod 50 nye job
Den nye fabrik (den hvide bygning til højre i billedet) indvies fredag d. 28. april. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det bliver fødevareminister Jacob Jensen (V) som klipper den røde snor når Comet Bio indvier deres helt nye fabrik i Kalundborg fredag d. 28. april. Den nye fabrik forventes samlet set at have skabt op mod 50 nye job.

Den canadiske virksomhed Comet Bio har bygget en ny fabrik i Kalundborg i partnerskab med Meliora Bio, hvor der skal produceres Arrabina, som er et præbiotika. Præbiotika er et fiberprodukt, der er godt for tarmen. Fiberproduktet bliver i øvrigt udvundet fra halm, og der vil blive produceret 4000 tons Arrabina om året på fabrikken i Kalundborg.  

Der er investeret 100 mio. kr. i den nye fabrik, som er opført ved siden af Meliora Bio tæt på Asnæsværket, som producerer bioethanol ud af halm.

Nu er den nye fabrik færdig og fredag den 28. april er der officiel indvielse, hvor bl.a. fødevareminister Jacob Jensen deltager og klipper snoren. Herudover deltager den canadiske ambassadør, repræsentanter for Ree familien og en række andre officielle personer.

Der er i dag 30 medarbejdere ansat på virksomheden i Kalundborg og med den nye investering forventes samlet set skabt op mod 50 nye job.

”Kalundborg blev valgt til den nye fabrik, fordi der her i forvejen var en fabrik, hvor man laver bio-ethanol ud af halm. Man udskiller ethanolen fra vores fiberprodukt i en produktionsproces,” har Freddy Dybdahl Andersen fra Comet Bio Denmark ApS tidligere fortalt TV-Kalundborg.dk

Comet Bio har lejet et 3.816 m2 stort areal på Kalundborg Havn, hvor produktet skal opbevares indtil, det skal fragtes videre til USA.

Del