Ny cykelrute indviet

Borgmester Martin Damm skruede et af de skilte op, der markerer den del af ruten, der ligger i Kalundborg Kommune.

Ny cykelrute indviet Martin Damm havde fået værktøjet i hånden fredag formiddag da skiltet til den nye cykelrute skulle sættes op på hjørnet af hjørnet af Eskebjergvej og rute 23. Foto: Jens Nielsen

kontakt@tv-kalundborg.dk

Fredag den 10. juni blev to nye regionale cykelruter indviet langs de samme landeveje, som Tour de France-rytterne om tre uger skal køre på 2. og 3. etape af Tour. I Kalundborg Kommune blev indvielsen af rute 27 markeret med en mindre skilteopsætningsceremoni på hjørnet af Eskebjergvej og rute 23 fredag formiddag.

Her skruede borgmester Martin Damm et af de skilte i, der markerer den del af ruten, der ligger i Kalundborg Kommune. De to regionale cykelruter har fået hhv. rutenummer 27 og 37 og er nummereret efter datoerne, hvor Tour de France-feltet kører på ruten den 2. og 3. juni.

Rute er 27 er ca. 180 kilometer lang - og man har kørt 117,5 km. når man ser skiltet på hjørnet af Eskebjergvej og Rute 23.

Det er også fra det sted, at rute 23 er spærret mod Kalundborg i tidsrummet klokken 14-18 under lørdagens store motionsløb, Tour de Storebælt. Rute 27 har start i Roskilde og krydser kommunerne Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg Slagelse inden mål i Nyborg. I modsætning til Tour-feltet kan fremtidige motionscyklister og turister dog ikke køre på Storebæltsbroen for at nå til mål i Nyborg. 

Rute 37 har start i Vejle og kommer igennem kommunerne Kolding, Haderslev og Aabenraa inden mål i Sønderborg. Begge regionale ruter er omkring 180 km. lange, og lægger sig oven i de cirka 11.000 km. skiltede cykelruter, Danmark i forvejen kan prale med.

”Danmarks cykelkultur er unik og en af de vigtigste grunde til, at det er lykkedes at få Tour de France til Danmark. Det kan vi være rigtig stolte af, og det giver motivation til at fortsætte med at udvikle Danmark som cykelland for både herboende og turister. De nye regionale cykelruter er med til at gøre dét - samtidig med, at de giver os et varigt minde om Tour de Frances besøg i Danmark,” siger Sophie Hæstorp Andersen, bestyrelsesformand Grand Départ Copenhagen Denmark I/S.

Del