Ny butik byder på kunst og kaffe under shoppeturen

Når den ny forretning i Kalundborgs bymidte, Tekstur, 9. oktober slår dørene op, vil det være med et koncept, der ikke er set tidligere i byens tøjbutikker.

Ny butik byder på kunst og kaffe under shoppeturen Christine Søvsø er indehaver af den ny forretning, Tekstur, der kommer til at ligge i Kalundborg midtby. Fotos: Tekstur.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Når den ny forretning i Kalundborgs bymidte, Tekstur, 9. oktober slår dørene op, vil det være med et koncept, der ikke er set tidligere i byens tøjbutikker.

Her kan man få sig en kop kaffe eller et glas crémant, mens man shopper, lige så vel som man kan nyde udstillet kunst, der pryder vægge og hylder i de lyse lokaler. For forretningen er ikke kun tøjbutik. Den er også galleri.

”Vil man drive en forretning i dag, må man også tilbyde sine kunder lidt ekstra. Ellers kan de lige så godt handle på nettet. Derfor kan man også få sig et glas bobler eller en kop kaffe, mens man shopper eller kigger på kunst. Og så kommer man selvfølgelig langt med god gammeldags kundeservice og et smil på læben, som netbutikkerne ikke kan tilbyde. Men jeg kommer da også til at have en netbutik,” siger 32-årige Christine Søvsø, der er indehaver af den ny forretning. Butikken kommer til at ligge i den gamle Herreshoppen mellem Bredgade og Kordilgade.

”Konceptet lyder på noget i retning af ”Arken – med tøj.” Det vil sige et sted, hvor der er flere kvadratmeter og færre hyldemeter. Så er der god plads til at bevæge sig rundt og opleve kunsten, og hvor der samtidig kan købes lækkert tøj fra danske designere,” fortsætter Christine.

Tilbage til barndomsby

Efter at have boet en årrække i hovedstaden, er Christine Søvsø nu vendt tilbage til sin barndomsby for at starte Tekstur. Og netop det lokale og det nære er i fokus: Kunstudstillerne har på én eller anden måde tilknytning til lokalområdet, ligesom tøjet, der langes over disken, alle er danske modebrands som Karen by Simonsen, 2NDDAY og Bitte Kai Rand.

Blandt de første udstillere er kunstmaler og skulptør Hans Christian Errebo, billedkunstner Hanne Toft Ørum og lampe-skulptørerne fra ReLiving.

Christine Søvsø har i flere år tænkt på at starte en forretning i Kalundborg. Planen blev straks mere konkret, da hun i juli ’vandt’ en butik i en konkurrence søsat af Kalundborgegnens Erhvervsråd. En del af præmien var, at hun fik stillet et hold lokale håndværkere og fagfolk til rådighed for at få forretningen op at køre.

Butikken slår dørene op den 9. oktober, hvor der vil være reception med masser af gode åbningstilbud.

Del