Nu fjernes udskældte jernbaneskinner

Det indledende arbejde er faktisk allerede sat i gang, landmålere har i flere dage arbejdet i området med at måle op til de ændringer som skal laves i forbindelse med at jernbaneskinnerne tages op.

Nu fjernes udskældte jernbaneskinner Mange cyklister er væltet på Sydhavnsvej gennem flere år på grund af jernbaneskinner i vejbanen. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Rigtigt mange cyklister er væltet og kommet til skade gennem årene når jernbaneskinnerne på Sydhavnsvej og Østre Havnevej skulle passeres. Nu bliver jernbaneskinnerne endeligt fjernet.

Midt- og Vestsjællands Politi kunne mandag fortælle, at otte cykelryttere var væltet under passage af jernbaneskinner i Sydhavnsvejs kørebane.

De otte cykelryttere er langt fra de eneste som har været nede i asfalten på grund af jernbaneskinnerne, der flere steder på både Sydhavnsvej og Østre Havnevej, krydser kørebanen.

Rigtigt mange cyklister er gennem årene væltet netop på grund af jernbaneskinnernes placering i vejbanen, jernbaneskinner som ikke har været i brug i rigtigt mange år, men nu bliver de udskældte jernbaneskinner endeligt fjernet.

”Der har været en forordning fra 1800-tallet som gjorde, at det ikke sådan bare lige var muligt at fjerne skinnerne, men administrationen i Kalundborg Kommune havde et møde med Vejdirektoratet i februar måned og nu er det endeligt lykkedes at få taget en beslutning om, at jernbaneskinnerne skal fjernes, det kan ganske ikke være rigtigt, at cyklister skal lemlæstes gang på gang,” fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen, som selv har oplevet en cyklist vælte og komme til skade på Sydhavnsvej, og derfor har taget kontakt til administrationen i Kalundborg Kommune for at få sagen taget op, det er nu lykkedes til stor glæde for udvalgsformanden.

”Man kan altid sige at det skulle have være gjort for mange år siden, men nu bliver det altså sat i gang, arbejdet begynder efter sommerferien og så bliver vejene samtidig rettet op,” siger Jakob Beck Jensen.

Det indledende arbejde er faktisk allerede sat i gang, landmålere har i flere dage arbejdet i området med at måle op til de ændringer som skal laves i forbindelse med at jernbaneskinnerne tages op.

Det er Vejdirektoratet som har vejmyndigheden mens det er Bane Danmark som ejer skinnerne.

Del