Nu er det slut: En stor del af menighedsrådet trækker sig

”Nu er det slut. Hvorfor bruge sin tid på frivilligt arbejde i et menighedsråd, hvor arbejdsmiljøet er så giftigt og så lidt konstruktivt, at det efterhånden også har sat sit præg på os."

Nu er det slut: En stor del af menighedsrådet trækker sig
De fire menighedsrådsmedlemmer i Nyvangskirken, Heidi Lillevang, Stella Gaarsdal Larsen, Karin Hansen og Sven-Aage Berg, har med øjeblikkelig virkning sagt farvel til menighedsrådet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fire medlemmer af menighedsrådet ved Nyvangskirken i Kalundborg forlader med øjeblikkelig virkning rådet.

Formand for menighedsrådet ved Nyvangskirken, Heidi Lillevang, har i en periode været sygemeldt. Tirsdag morgen har hun meddelt, at hun nu helt trækker sig som formand med begrundelse i, at hun er blevet hængt ud på sociale medier af et andet rådsmedlem, svinet til i mails. Hun er blevet beskyldt for at være magtsyg og er blevet politianmeldt.

Det har fået de tre øvrige medlemmer af menighedsrådets liste 1 til også at trække sig med øjeblikkelig virkning. Det drejer sig om Stella Gaarsdal Larsen, Karin Hansen og Sven-Aage Berg.

”Nu er det slut. Hvorfor bruge sin tid på frivilligt arbejde i et menighedsråd, hvor arbejdsmiljøet er så giftigt og så lidt konstruktivt, at det efterhånden også har sat sit præg på os. Og hvor det kirkelige arbejde er reduceret til et absolut minimum,” skriver de fire, nu forhenværende, menighedsrådsmedlemmer i en pressemeddelelse, og fortsætter,

”Vi har ganske enkelt ikke lyst til at være en del af de stridigheder, den manglende mødekultur, de mange insinuationer og udskamning på de sociale medier, som vi har været udsat for. Dertil kommer vikar præsternes vilkårlige ageren. Det er ikke værdigt og vi vil ikke længere være med på det niveau.”

Heidi Lillevang, Stella Gaarsdal Larsen, Karin Hansen og Sven-Aage Berg, mener ikke de har opnået kvalificeret støtte fra hverken biskop eller forskellige provster på trods af møder, mails og opringninger med en bøn om hjælp.

”Vi har fået to pensionerede vikarpræster, som er uden indsigt og forståelse for Nyvang Sogn og kirkeliv – og især menighedsrådets sammensætning. Samarbejdet har været noget ensidigt. Der er blevet lyttet til de medlemmer, som har råbt højest – både på rådsmøder og udenfor,” står der i pressemeddelelsen.

Cirkus Nyvang

Et helt nyt menighedsråd blev valgt til Nyvangs Sogn den 21. september 2022, men ifølge loven om valg til menighedsråd gives der mulighed for, at der indenfor fire uger efter et ordinært menighedsrådsvalg kan indleveres en alternativ liste med kandidater. Og den ret benyttede Pernille Svare sig af, og i november samme år blev der igen afholdt valg til menighedsrådet i Nyvangskirken. Her opnåede Pernille Svares liste tre mandater, mens listen med Heidi Lillevang i spidsen opnåede fire mandater.

Men der skulle kun et par møder til før de første medlemmer af det nyvalgte menighedsråd forlod pladsen. Siden har der været en række af uenigheder mellem de to lister. Menighedsrådsmøderne har været med en råben af hinanden, oplyses der og arbejdsmiljøet i kirken er dårligt.

Nu har de fire menighedsrådsmedlemmer, Heidi Lillevang, Stella Gaarsdal Larsen, Karin Hansen og Sven-Aage Berg, altså taget konsekvensen og har forladt menighedsrådet med øjeblikkelig virkning.

Tilbage i menighedsrådet sidder nu Pernille Svare, Camilla Svare og Nina Hilding.

Der er officielt valg til nyvangskirken menighedsråd igen i september 2024. Det er så spændende, hvem der har lyst til at være en del af Cirkus Nyvang, for det er som om, at uenigheder og ballade aldrig vil stoppe i Nyvangskirken.

Heidi Lillevang og Sven-Aage Berg har en gang tidligere forladt menighedsrådet i Nyvangskirken, det var tilbage i maj 2022. Og nu oplyser de, at det for altid vil være helt slut med at stille op til menighedsrådet ved Nyvangskirken.

De fire nu forhenværende rådsmedlemmer forlader helt Nyvangskirken og vil søge om sognebånd i en anden kirke, oplyser de.

Del