Nu er det lige før

Arbejdet har været i gang siden sommeren sidste år og nu er det lige før bådejerne igen kan fortøje deres både ved helt nye broer, men projektet har været udfordret af forsinkelser.

Nu er det lige før
De gamle broer er fjernet helt og der er skabt en helt ny Langebro og estakat og hvor bådene før blev fortøjet mellem broen og en pæl ude i vandet, skal bådene fremover fortøjes til en flydende bom som ligger i vandet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Håndværkerne er lige nu i gang med sidste etape af renoveringen og ombygningen af den gamle Vesthavn. projektet skulle have været færdigt men er løbet ind i forsinkelser. Sidst på ugen kan bådejerne benytte de nye broer.

Projektet omfatter opførelsen af de ydre værker i form af en fornyelse af de eksisterende broer og estakader, en ny Skibbro og bro mod syd, samt en bølgeskærm ud for den nye indsejling til havnebassinet.

Arbejdet har været i gang siden sommeren sidste år og nu er det lige før bådejerne igen kan fortøje deres både ved helt nye broer, men projektet er løbet ind i forsinkelser, bl.a. da den kran som stod på arbejdsplatformen væltede i vandet sidst i november og der måtte skaffes en ny.

”Vi er godt nok i sidste øjeblik, men vi har været noget udfordret lige siden den kran røg i vandet, men de første både som ligger helt inderst i den gamle Vesthavn fik adgang til deres pladser 1. maj og alle pladserne ud ad Langebro og estakadet har vi sagt kan benyttes fra den 20. maj. Der har været nogle vejrligsdage grundet dårligt vejr så måske kommer vi til at mangle nogle få bådpladser, men det får ikke den store betydning,” fortæller havnefoged i Kalundborg Kommune, Michael Høy.

Alt er nyt

De gamle broer er fjernet helt og der er skabt en helt ny Langebro og estakat og hvor bådene før blev fortøjet mellem broen og en pæl ude i vandet, skal bådene fremover fortøjes til en flydende bom som ligger i vandet.

”De flydende bomme er i forskellige længder, lige fra 6 til 12 meter og fordelen er, at det nu er muligt for bådejerne at gå ud på siden af deres både, så det er slut med at fortøje til en pæl i havnebassinet,” fortæller Michael Høy.

Der bliver i alt lige godt 100 bådpladser tilsammen på Langebro og estakatet.

Bølgebryder

Håndværkerne mangler stadigvæk at færdiggøre den nye Skibbro og der skal etableres en bølgebryder ud for indsejlingen til havnen.

”Hen over sommeren vil der blive arbejdet på at færdiggøre Skibbroen og så skal der vibreres spuns og rør ned i havbunden til en helt ny bølgebryder lige uden for indsejlingen til havnen, men det hele skal være færdigt til september,” oplyser Michael Høy.

Del