Nu begynder opførelse af 18 nye familieboliger

Af Jens Nielsen

Boligselskabet Alliken havde torsdag inviteret til første spadestik på 18 nye almene familieboliger på Lundevej i Kalundborg. Der er allerede 100 på venteliste til de nye boliger.

Det er otte år siden, at borgmester Martin Damm svingede den store hammer ind i murstenene, og dermed satte gang i nedrivningen af boligkarren på Lundevej 38 i Kalundborg. Man kan vel kalde det et omvendt første spadestik.

I dag havde borgmesteren så skiftet hammeren ud med en gravemaskine, da der blev taget første spadestik til opførelsen af 18 nye almene familieboliger på den samme grund på Lundevej ved siden af Solgården.

”Det har været en sej kamp at nå hertil, der har været mange bump på vejen, først så kunne de bygninger der var tegnet ikke være på grunden, næste gang kunne økonomien ikke hænge sammen, så skulle der nogle dispensationer til, men nu er vi her, så det er en rigtig god dag i dag, jeg har glædet mig sådan til at vi nu kan komme i gang med byggeriet,” sagde Maja Hansen, formand for Boligselskabet Alliken, i sin tale ved rejsegildet.

Maja Hansen tog også en spadestik sammen med borgmesteren, dog med en almindelig spade og ikke gravemaskinen.

De 18 familieboliger opføres som tre punkthuse i tre etager med 3-værelses boliger på 94 kvadratmeter.

”Med den beliggenhed her midt i byen er jeg sikker på, at der ikke bliver problemer med at leje det ud, det bliver et hit, og der bliver brug for boliger, kommunen er inde i en voldsom vækst,” sagde Martin Damm i sin tale.

Og interessen er allerede stor for de nye boliger, 100 er allerede skrevet op og de 60 har givet tilsagn om, at kunne flytte ind så snart byggeriet er færdigt til næste efterår.

Borgmester svingede den store hammer

Del