Novozymes markerede ’Uniform på jobbet-dag’

Med Uniform på jobbet-dag markerer vi deres betydning for det danske samfund og hylder deres mod og indsats. Det skylder vi dem,” siger forsvarsminister, Troels Lund Poulsen.

Novozymes markerede ’Uniform på jobbet-dag’
Jan Kristian Andersen, som arbejder på Novozymes som vagtmand for firmaet Coor, havde skiftet sit normale arbejdstøj ud med sin militæruniform fra Hjemmeværnet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har besluttet, at der fremover skal være en Uniform på jobbet-dag i Danmark. Jan Kristian Andersen, der arbejder som vagtmand på Novozymes mødte onsdag op i sin militæruniform.

Reservister og frivillige i Forsvaret, Hjemmeværnet og beredskabet skal fremover kunne bære uniform på deres arbejdsplads eller studiested en dag om året. Formålet er at skabe opmærksomhed om deres store indsats for dansk forsvar og beredskab.

”I en tid med krig i Europa, cybertrusler, pandemier og ekstremt vejr er der mere end nogensinde brug for de frivillige og reservisterne i det danske forsvar og beredskab. Med Uniform på jobbet-dag markerer vi deres betydning for det danske samfund og hylder deres mod og indsats. Det skylder vi dem,” siger forsvarsminister, Troels Lund Poulsen.

Novozymes i Kalundborg bakker op om ’Uniform på jobbet-dag’ og derfor havde Jan Kristian Andersen, som arbejder på Novozymes som vagtmand for firmaet Coor, skiftet sit normale arbejdstøj ud med sin militæruniform fra Hjemmeværnet.

”Jeg har kun fået positive tilkendegivelser, faktisk meget positive og det har været lige fra morgenstunden, så jeg er blæst lidt bagover. Mange har spurgt ind til uniformen og jeg har fået mange gode snakke,” fortæller Jan Kristian Andersen.

”Internt er der blevet meldt ud, at man vil møde folk i uniformer og vi har opfordret til, at man skal tage en dialog, netop fordi Novozymes sætter Danmarks sikkerhed højt,” fortæller Pernille Hartmann Labusz, Site Management Coordinator Novozymes.

Distriktschef, Oberstløjtnant Flemming Schousbøll Bastrup og Kaptajn Allan E. Søefeldt var forbi Novozymes for at hilse på Jan Kristian Andersen og på den måde støtte op om ’Uniform på jobbet-dag’.

Uniform på jobbet-dagen i år er fastlagt til onsdag den 27. september 2023 og vil fremover blive gennemført på den sidste onsdag i september.

Del