Novo Nordisk klargør nyt stort industriområde

Rygterne lyder flere steder, at det er starten til den nye Kalundborgmotorvej som er gået i gang, men det er altså ikke tilfældet

Novo Nordisk klargør nyt stort industriområde Store entreprenørmaskiner er i gang på arealet op mod rundkørslen på Holbækvej-Hovvejen i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens NIelsen

Novo Nordisk er gået i gang med at etablere interne veje på det store industriareal nord for jernbanen på Stejlhøj, som de købte af Kalundborg Kommune tilbage i 2016-2018.

En stor bulldozer har gennem de sidste 14 dage skubbet store mængder muldjord rundt i området på Stejlhøj helt ud til rundkørslen på Holbækvej-Hovvejen og nu er der også sat store gravemaskiner og andre entreprenørmaskiner ind på opgaven.

Rygterne lyder flere steder, at det er starten til den nye Kalundborgmotorvej som er gået i gang, men det er altså ikke tilfældet.

Derimod er det Novo Nordisk som er gået i gang med at klargøre det 100.000 kvadratmeter store areal som blev købt af Kalundborg Kommune tilbage i 2018.

”Novo Nordisk er ved at etablere både tilkørselsvej samt internt vejnet på det nytilkøbte grundareal, som ligger i tilknytning til det etablerede fabriksområde placeret nord for jernbanen.

Dette område blev erhvervet af Novo Nordisk i 2016-2018. Tilkørselsvejen vil blive tilsluttet Hovvej,” fortæller Stine Gry Roland, Senior Manager Communications & Public Affairs.

Tilbage i 2016 købte Novo Nordisk 120.000 kvadratmeter jord på Stejlhøj nord for jernbanen, her har Novo Nordisk opført et laboratorium, og i 2018 blev der så købt yderligt 100.000 kvadratmeter jord i forlængelse af det areal som blev købt i 2016.

Tilbage i 2018 lød beskeden fra Novo Nordisk, købet af den nye grund skal give Novo Nordisk en større fleksibilitet i planlægningen af den fremtidige produktion i Kalundborg, og understøtte mulighederne for fortsat vækst.

"Vi kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse de konkrete planer for det nyindkøbte grundareal," sagde Michael Hallgren, produktionsdirektør i Novo Nordisk Kalundborg, dengang, og sådan lyder svaret stadigvæk, men nu klargøres området altså med interne veje i første omgang.

Del