Novo Nordisk inviterer til World Diabetes Day

Novo Nordisk byder alle interesserede velkommen på Kalundborg Torv ved den 5-tårnede kirke mandag den 14. november.

Novo Nordisk inviterer til World Diabetes Day
Den 14. november er det World Diabetes Day. Katrine Bille vil blandt komme og optræde på dagen. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Den 14. november er det World Diabetes Day. Det markerer Novo Nordisk i Kalundborg igen med et arrangement for hele byen, der sætter fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes.

Novo Nordisk byder alle interesserede velkommen på Kalundborg Torv ved den 5-tårnede kirke mandag den 14. november kl. 15 - 18.30, hvor man bl.a. kan møde Ubberup Højskole, Diabetesforeningen og Gørlev Spejderne, smage sunde smagsprøver og generelt blive inspireret til en sundere livsstil. Der er også en bungyjump-trampolin til børnene.

”Som verdens førende i behandlingen af diabetes, er det naturligt for Novo Nordisk at markere World Diabetes Day for, at sætte fokus på den store udfordring, diabetes udgør. Samtidig vil vi, som en af byens største arbejdspladser, gerne være med til, at skabe en positiv udvikling i Kalundborg, og det er vores håb, at vi med arrangementet på World Diabetes Day kan være med til at inspirere til sundere kost og mere motion, der er så vigtige forudsætninger i forebyggelsen af diabetes,” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk Kalundborg.

Mød Katrine Bille kendt fra Ramasjang

De fleste børn kender Katrine Bille. Måske fra Lille Nørd eller Luk up Luk i. Alle børn og voksne kan i hvert fald være med, når Katrine Bille kommer og laver show fyldt med dans, musik, sjov og ballade, der vil få alle børn og voksne til at lege med.

Løb for en god sag

Ligesom tidligere år afholder Kalundborg Idrætsforening (KIF) WDD-løbet for både børn og voksne. Det koster 25 kr. at deltage, hvis man tilmelder sig online senest 10. november, og alle pengene går ubeskåret til Solglimt, der er et hjem for børn og unge med diabetes. Har man ikke fået tilmeldt sig, så er det muligt at gøre dette i teltet på dagen. Det koster dog 75 kr. Opvarmningen begynder kl. 16.30, og derefter sættes løbene i gang et ad gangen.

Alle er velkomne, og selve arrangementet er gratis. Dog koster det altså penge, hvis man vil deltage i World Diabetes Day løbet.

Dagens program:

15:15 På scenen optræder Katrine Bille kendt fra Ramasjang.
16:30: Fælles opvarmning på Torvet i Kalundborg
16:45 Løbere til 9,6 km sendes afsted fra Torvet
16:50 Løbere på 4,8 km sendes afsted, med 4,8 gænger bagest i feltet
16:55 Børn og voksne gænger på 2,3 km sendes afsted

Om World Diabetes Day

WDD markeres hvert år den 14. november verden over, og det er International Diabetes Federation (IDF), der står bag. Formålet er at sætte fokus på diabetes og de komplikationer, som ofte følger med sygdommen, samt på forebyggelse og behandlingsmuligheder.

Fakta om diabetes

  • På verdensplan lever 1 ud af 10 voksne med diabetes. Det er mere end 537 millioner voksne (20-79 år). Dette tal forventes at stige til 783 millioner i 2045.
  • Næsten 1 ud af 2 voksne (44%) med diabetes er udiagnosticeret. De fleste af dem har type 2 diabetes.
  • 541 millioner voksne på verdensplan har øget risiko for at udvikle type 2 diabetes.
  • 1 ud af 6 fødende (svarende til cirka 21 mio.) er påvirkede af forhøjet blodsukker under graviditeten1.

Del