Novo Nordisk inviterer til World Diabetes Day

Den 14. november er det World Diabetes Day. Det markerer Novo Nordisk i Kalundborg igen med et arrangement for hele byen.

Novo Nordisk inviterer til World Diabetes Day Den 14. november er det World Diabetes Day. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Den 14. november er det World Diabetes Day. Det markerer Novo Nordisk i Kalundborg igen med et arrangement for hele byen, der sætter fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis. 

Novo Nordisk byder alle interesserede velkomne på Kalundborg Klostertorv søndag den 14. november kl. 12 - 16, hvor man i udendørs boder kan møde Ubberup Højskole og Diabetesforeningen, smage sunde smagsprøver og generelt blive inspireret til en sundere livsstil. Der er også en bungyjump-trampolin til børnene.

”Som verdens førende i behandlingen af diabetes, er det naturligt for Novo Nordisk, at markere World Diabetes Day for at sætte fokus på den kæmpe udfordring, diabetes udgør. Samtidig vil vi, som en af byens største arbejdspladser, gerne være med til, at skabe en positiv udvikling i Kalundborg, og det er vores håb, at vi med arrangementet på World Diabetes Day, kan være med til at inspirere til sundere kost og mere motion, der er vigtige forudsætninger i forebyggelsen af diabetes,” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk Kalundborg.

Mød Motormille fra Ramasjang 

De fleste børn kender Motor Mille. De seneste år har man på DR Ramasjang kunnet møde hende i mange forskellige sammenhænge bl.a. Monster Busters, Cirkus Summarum, Motor Mille og Børnebanden og ikke mindst Ramasjang Club. Alle børn og voksne kan være med, når DR Ramasjangs seje pige med de karakteristiske fletninger laver et fantastisk show fyldt med dans, musik, sjov og ballade.

Løb for en god sag

Ligesom tidligere år afholder Kalundborg Idrætsforening (KIF) WDD-løbet for både børn og voksne. Det koster 25 kr. at deltage, hvis man tilmelder sig online senest 10. november 2021, og alle pengene går ubeskåret til Solglimt, der er et hjem for børn og unge med diabetes. Har man ikke fået tilmeldt sig, så er det muligt at gøre dette i teltet på dagen. Det koster 75 kr. Voksenløbet starter kl. 13.30, og børneløbet starter kl. 13.45.

Om World Diabetes Day (WDD)

WDD markeres hvert år den 14. november verden over, og det er International Diabetes Federation (IDF), der står bag. Formålet er, at sætte fokus på diabetes og de komplikationer, som ofte følger med sygdommen, samt på forebyggelse og behandlingsmuligheder. 

Fakta om diabetes

  • På verdensplan lever mere end 463 millioner voksne (20-79 år) med diabetes, og dette tal forventes at stige til 700 millioner i 20451.
  • 1 ud af 2 voksne med diabetes er udiagnosticeret. Størstedelen har type 2 diabetes.
  • 1 uf af 5 mennesker med diabetes er over 65 år gamle
  • 1 ud af 6 fødende (svarende til cirka 20 mio.) er påvirkede af forhøjet blodsukker under graviditeten.

Del