Novo Nordisk investerer mere end 17 mia. kr. i Kalundborg

Novo Nordisk investerer mere end 17 mia. kr. i Kalundborg Novo Nordisk i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen

Novo Nordisk oplyser i en pressemeddelelse mandag morgen, at firmaet har planer om at investere mere end 17 mia. kr. i opførelsen af tre nye produktionsanlæg samt udvidelse af et eksisterende anlæg på produktionsanlægget i Kalundborg.

Investeringen vil etablere yderligere kapacitet på tværs af hele den globale værdikæde fra fremstilling af aktive farmaceutiske ingredienser (API) til samling og emballering, hvor langt de fleste investeres i API-kapacitet. Disse udvidelser vil give kapacitet til produktion af Novo Nordisks nuværende og fremtidige orale og injicerbare produkter. De nye faciliteter vil blive automatiserede og omfatte de nyeste produktionsteknologier.

 

"Denne betydelige investering i vores produktionsfaciliteter i Kalundborg er et vigtigt skridt i opbygningen og sikringen af fremtidig kapacitet til produktion af vores nuværende og fremtidige orale og injicerbare produktportefølje. Kalundborg er i øjeblikket hjørnestenen i vores produktion af API, og udvidelsen af produktionskapaciteten er vigtig for at imødekomme patienternes fremtidige krav. Den investering, vi annoncerer i dag, understreger vores fortsatte engagement i, at Danmark og Kalundborg er kernen i vores globale produktionsopsætning", siger Henrik Wulff, EVP, Product Supply, Quality & IT, Novo Nordisk.

Investeringsprojekterne forventes afsluttet i 2027 og vil skabe omkring 400 nye arbejdspladser. Flere end 2.500 eksterne personer vil blive beskæftiget i byggefasen.

Fakta om Novo Nordisks produktion i Kalundborg
Novo Nordisks produktionsfaciliteter i Kalundborg blev grundlagt i 1969. I dag dækker faciliteterne et areal på 1.200.000 m2 og beskæftiger omkring 3.200 mennesker. I Kalundborg producerer Novo Nordisk produkter til behandling af svær overvægt og diabetes samt flere biofarmaceutiske produkter. Siden årtusindskiftet og frem til i dag har Novo Nordisk investeret mere end 18 milliarder kroner i produktionsfaciliteterne i Kalundborg. Den investering, der annonceres i dag, fordobler næsten 20 års investeringer.

Del