Novo: Investerer igen flere milliarder kroner i bl.a. en ny stor kontorbygning

Mandag blev der taget første spadestik til en ny stor kontorbygning tæt på rundkørslen i Tømmerup

Novo: Investerer igen flere milliarder kroner i bl.a. en ny stor kontorbygning
Det første spadestik, som markerer, at nu er byggeriet i gang blev taget af Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg, Christoffer Hviid, chief financial officer i NNE, Martin Damm, borgmester i Kalundborg og Julie Daugaard, arkitekt og designansvarlig partner hos Tegnestuen Kontekst​. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Novo Nordisk investerer igen flere milliarder kroner i Kalundborg. Mandag blev der taget første spadestik til et helt nyt stort kontorhus som placeres helt tæt på rundkørslen i Tømmerup.

Novo Nordisk er godt i gang med en kæmpe udvidelse af produktionen i Kalundborg. Investeringer på 60 mia. kroner.

Men med udvidelse af produktionen følger der også et øget behov for mere plads til både kontorer og parkeringspladser. Derfor har Novo Nordisk nu annonceret, at der investeres yderlig 4 milliarder kroner i en række andre faciliteter for at understøtte udvidelserne. Blandt andet udvides, som tidligere annonceret, det miljøtekniske anlæg i samarbejde med Novonesis, og der bygges en køle/varmering i samarbejde med Novonesis og Kalundborg Forsyning. Novo Nordisk er også ved at færdiggøre to generatorbygninger med 40 MW backup-strøm til siten i tilfælde af strømafbrydelser. Derudover skal der bygges et parkeringshus med plads til knapt 1400 biler samt en helt ny kontorbygning.

Mandag morgen blev der taget første spadestik til den nye kontorbygning, som opføres helt tæt på rundkørslen i Tømmerup. Bygningen bliver på 12.625 m2 fordelt på fire etager og skal give plads til 500 arbejdspladser til både Novo Nordisk og NNE.

”Novo-siten er vokset fra 500 til 4.500 medarbejdere gennem årene, så det er på tide, at få udvidet vores faciliteter til vores supportfunktioner, ” fortæller Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg, og fortsætter, ”Investeringen i dag viser også, at Novo Nordisk gerne vil blive i Kalundborg oh med udvidelsen og de nye arealer som er købt til senest, så er det jo nok ikke det sidste spadestik vi kommer til at tage i historien her i Kalundborg.”

Med opførelsen af det nye kontorhus lige for enden af Kalundborgmotorvejen vil det blive et monument for Kalundborg sammen med en 36 meter høj gæringsfabrik som er ved at blive opført på Novo-sitet.

”Det bliver to bygninger som kommer til at sætte Kalundborg på landkortet og som vil markere industrien i Kalundborg,” fortæller Michael Hallgren.

Det første spadestik, som markerer, at nu er byggeriet i gang blev taget af Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg, Christoffer Hviid, chief financial officer i NNE, Martin Damm, borgmester i Kalundborg og Julie Daugaard, arkitekt og designansvarlig partner hos Tegnestuen Kontekst​.

Fakta om den nye kontorbygning

Novo Nordisk er bygherre med Artelia som bygherrerådgiver. Arkitekterne fra Tegnestuen Kontekst har stået for designet af bygningen i tæt samarbejde med Novo Nordisk. 5E Byg A/S udfører projektet i totalentreprise i samarbejde med INGENIØR’NE og arkitektfirmaet Christensen & Co.

  • 12.625 m2 fordelt på fire etager
  • 500 moderne arbejdspladser
  • Første spadestik: juni 2024
  • Står færdig i løbet af Q1 2026

Del