Nominér Danmarks mest cykelglade lærer

Med Alle Børn Cykler Prisen hylder Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen én af de mange lærere, der bærer cykelglæden videre til sine elever.

Nominér Danmarks mest cykelglade lærer Nu kan man være med til at finde Danmarks mest cykelglade lærer. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nu kan man være med til at finde Danmarks mest cykelglade lærer. For allerførste gang bliver der nemlig uddelt en pris til en lærer, der gør en helt særlig indsats for at få flere børn til at cykle.

Med Alle Børn Cykler Prisen hylder Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen én af de mange lærere, der bærer cykelglæden videre til sine elever. Kender man en cykelglad lærer, der fortjener et skulderklap og en toplækker elcykel? Så kan man nominere sin kandidat her: https://www.alleboerncykleralliancen.dk/ABCprisen

Prisen går til en lærer, der bakker særligt stærkt op om, at eleverne skal cykle.  Det kan fx være ved kontinuerligt at opfordre sin elever til at cykle til skole og i fritiden, være en rollemodel og selv cykle meget, bruge cyklen meget aktivt i undervisningen, have hjulpet bestemte elever i gang med at cykle, have skubbet til sine kolleger, så de er kommet i gang med at bruge cyklen mere på skolen etc.

Baggrunden for prisen er, at undersøgelser viser, at færre og færre børn cykler.

"Med prisen håber vi at sætte fokus på, at alt for få børn cykler, og samtidig gøre opmærksom på, at skolerne kan spille en stor rolle i at få flere til at cykle. Og så vil vi gerne hylde en lærer, der gør en særlig indsats," siger vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod.

Kender man en cykelglad lærer på en skole eller i sit netværk, der fortjener et skulderklap, så kan man nu nominere sin kandidat senest den 23. september. Ud over æren bliver modtageren af Alle Børn Cykler Prisen 2022 også den heldige vinder af en elcykel.

Vinderen kåres af en jury bestående af partnere i Alle Børn Cykler Alliancen og offentliggøres den 12. oktober 2022. Alle Børn Cykler Alliancen er et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Novo Nordisk, Jyske Bank og en række samarbejdspartnere, blandt andet flere kommuner og regioner for at få flere børn til at cykle.

Del