NEJ til Club Røs – JA til naturen

NEJ til Club Røs – JA til naturen

Læserbrev: NEJ til Club Røs – JA til naturen

Den 1. maj på Møllebakken delte jeg ligeved 100 flyers ud med titlen ”NEJ til Club Røs – JA til naturen” og talte med en masse mennesker. Nogle bor på Røsnæs, men de fleste bor andre steder i Kalundborg Kommune og bruger Røsnæs som et meget yndet udflugtsmål.

Mange kendte til projektet og tog afstand fra det. Mange havde ikke hørt om Club Røs, og flere spurgte, om det havde noget at gøre med "Motorvejen".

Vi fik nogle gode snakke, og flyeren blev taget godt imod. De fleste af dem, jeg talte med, udtrykte undren, skepsis eller regulær modstand imod projektet. Mange foreslog, at vi laver en underskriftindsamling – både på nettet og fysisk i butikker, det sociale medborgerhus og andre steder, hvor mennesker samles.

Det fik mig til at tænke på, hvor mærkeligt det er, at et flertal i Kommunalbestyrelsen vil have et ”Club Røs”. Hvad vil de med det? Tiden er jo for længst løbet fra de store feriecentre.

Under Coronaen har vi vænnet os til at gå ture i naturen og at søge særlige oplevelser i små grupper. Mange af os vil hellere en tur til Møn og se stjernehimlen uden lysforurening, end vi vil på charterferie i Syden.

Store feriecentre står halvtomme både herhjemme og udlandet, og rejseselskaberne overbyder hinanden med rabatter. Masseturismen er, om ikke død, så på retræte.

Venlig hilsen

Marianne Carlsson, Ulstrup på Røsnæs.

Del