Naturoplevelser i mørket

Friluftsrådet håber, at de støttede arrangementer kan inspirere flere til at tage ud i naturen, også når det er mørkt.

Naturoplevelser i mørket

Af Jens Nielsen

Bare fordi mørket falder på, er det ikke ensbetydende med, at man skal søge inden døre. Det viser en lang række projekter, som Friluftsrådet har givet tilskud til under puljen "Nat i naturen - naturoplevelser i mørket". To projekter i Kalundborg Kommune har fået tilskud.

Kan man spille discgolf, tage på ridetur, køre mountainbike, ro kajak, løbe orienteringsløb og meget andet efter mørkets frembrud? Svaret er ja, og meget andet! Det viser en række projekter, som Friluftsrådet har givet tilskud til under puljen "Nat i naturen - naturoplevelser i mørket".

Puljen har til formål at styrke lokale foreninger og andre aktørers mulighed for at skabe friluftsaktiviteter og naturoplevelser, når det er mørkt.

Arrangementer kan gøre det nemt

Friluftsrådet håber, at de støttede arrangementer kan inspirere flere til at tage ud i naturen, også når det er mørkt.

Der er i alt givet 1,5 mio. kr. i tilskud til 67 projekter i hele landet, som via åbne arrangementer demonstrerer de mange forskellige friluftsaktiviteter, man kan lave i naturen efter mørkets frembrud.

Af de 67 projekter som har fået støtte, findes de to i Kalundborg Kommune.

Danmarks Naturfredningsforening, Kalundborg afdeling har fået kr. 27.000 til to åbne arrangementer med titlen ’Nat i naturen ved Gørlev sø’.

Arrangementer med orienteringsløb, bålmad, formidling om fugle og stjerner, samt overnatning i det fri. Målgruppen er børnefamilier.

Der er et tilskud på kr. 8.000 til Viskinge Eventyrlige Skovhaver til tre åbne arrangementer med aftenvandring i skoven, formidling om stjernehimlen og nattens dyreliv, bålmad og overnatning i det fri. Målgruppen er børnefamilier og titlen på de tre arrangementer er ’Nattehimlen fra fåreskurets tag’.

Del