Naturlegeplads og grønt område klar til indvielse

naturlegepladsen med motorik og legeelementer står færdig. Det samme gør Mamrelunden og alle de øvrige aktiviteter, som til sammen udgør "Grønt område – Gørlev sø”

Naturlegeplads og grønt område klar til indvielse Grønt Område – Gørlev sø er kommet i stand via knap en halv million kommunale ’Få det fikset’ midler – samt tilsvarende en halv million kroner fra eksterne Fonde. Velux Fonden, Nordea-fonden, Lokale og Anlægsfonden samt Friluftsrådet har med deres store støtte gjort det muligt både at realisere samt forbedre alle de planlagte aktiviteter rundt om Gørlev sø trods store prisstigninger undervejs i anlægs processen. Foto: Susanne Ladefoged

Af Jens Nielsen

En helt ny naturlegeplads ved Gørlev Sø er nu endelig færdig og indvies fredag d. 12. august kl. 16:30 når borgmester Martin Damm klipper den røde snor.

Håbefulde små poder har ventet med længsel på færdiggørelse af naturlegepladsen ved Gørlev sø. På deres vej rundt om søen er montøren adskillige gange stillet spørgsmålet, hvornår må vi prøve legepladsen. Af sikkerhedsmæssige grunde har poderne måtte vente – men nu er det sikkert og vist – naturlegepladsen med motorik og legeelementer står færdig. Det samme gør Mamrelunden og alle de øvrige aktiviteter, som til sammen udgør "Grønt område – Gørlev sø” i Få det fikset regi.

Alle aktiviteter blev stemt igennem af fremmødte Gørløver på borgermødet i efteråret 2020. Etableringen af projekterne har været forsinket grundet Corona, lange sagsbehandlingstider i kommunen samt mangel på materialer grundet byggeboom, men nu står de alle klar til benyttelse. Der afholdes derfor officiel indvielse af området fredag d. 12. august kl. 16:30.

”Kom og vær med når vi indvier naturlegepladsen, Mamrelunden, shelterne, bålpladsen, krible-krable broen, multtoilettet og Boardwalken. Borgmester Martin Damm vil klippe snoren og erklære det bynære rekreative grønne område for officielt åbnet,” fortæller Susanne Ladefoged, formand for DN Kalundborg

Krible-krable broen vil være bemandet med medlemmer fra Gørlev sportsfiskerklub, som vil stå parat til at hjælpe interesserede udi lystfiskeriets svære kunst ligesom medlemmer af Få det fikset aktionsgruppen tænder op i bålet og tilbyder børnene at bage deres eget snobrød over åben ild på bålpladsen ved de nye sheltere.

Grønt Område – Gørlev sø er kommet i stand via knap en halv million kommunale ’Få det fikset’ midler – samt tilsvarende en halv million kroner fra eksterne Fonde. Velux Fonden, Nordea-fonden, Lokale og Anlægsfonden samt Friluftsrådet har med deres store støtte gjort det muligt både at realisere samt forbedre alle de planlagte aktiviteter rundt om Gørlev sø trods store prisstigninger undervejs i anlægs processen.

”Engagerede ildsjæle har bidraget med frivilligt arbejde hele vejen fra start til slut, så stor tak til både fonde samt frivillige for den store indsats og støtte,” siger Susanne Ladefoged.

Alle aktiviteter er udført i solide materialer og i pagt med naturen, så området og de nye muligheder for aktiviteter i det grønne område ved Gørlev sø kan være til glæde for de mange besøgende i rigtig mange år fremover.

Der parkeres bedst for enden af Rørmosevej i Gørlev.

Del