Billedserie: Naturlegeplads og grønt område indviet

"På legepladsen vil i ikke se nogen skrigende pangfarver, plastic eller granleret gamle bildæk, alt er lavet i respekt for naturen"

Billedserie: Naturlegeplads og grønt område indviet
En skønt område ved Gørlev Sø er nu officelt indviet og er klar til aktiviteter for hele familien. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En helt ny naturlegeplads og grønt område ved Gørlev Sø er nu endelig færdigt. Fredag eftermiddag blev det indviet af borgmester Martin Damm og formand for DN-Kalundborg, Susanne Ladefoged. 

Så står det store rekreative grønne projekt: Grønt område - Gørlev sø i ”Få det fikset” regi i Gørlev færdigt.

Det ambitiøse projekt, som er for hele familien, omfatter naturlegeplads med Mamrelund hytte, shelterplads med 2 shelter i fuldtømmer, grillplads og bænke, et multtoilet, krible-krable bro med grejkasse. og 161 meter hævet Boardwalk igennem mose.

Det er formand Susanne Ladefoged, Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg som har været tovholder i ’Få det fikset’ aktionsgruppen på aktiviteterne - ligesom det er DN Kalundborg, som har søgt og fået bevilget de mange eksterne sponsorater.

”Projektet skulle ikke være en tivolisering af Gørlev Sø og det grønne område, derfor er alt opført i pagt med naturen og alt hvad der er lavet er i lærketræ, rubien træ, egetræ, ikke noget med trykimprægneret træ fyldt med pesticider, bygningerne har græs på tagene og på legepladsen vil i ikke se nogen skrigende pangfarver, plastic eller granleret gamle bildæk, alt er lavet i respekt for naturen,” sagde Susanne Ladefoged, i sin tale til de fremmødte, inden hun sammen med borgmester Martin Damm klippede den grønne snor og officielt erklærede området for åbent.

”I har fået vanvittigt meget for pengene, det her er et klassisk eksempel på hele ’Få det fikset’ og det skal i have stor ros for,” sagde Martin Damm i sin tale.

Det flotte projekt har koster godt 1 million kroner, det halve kommer fra ’Få det fikset’ puljen i Kalundborg Kommune mens den anden halvdel kommer fra Nordea-Fonden, Friluftsrådet, VELUX Fonden samt Lokale & Anlægsfonden.

Efter den officielle indvielse var der guidet tur rundt om Gørlev Sø hvor de forskellige projekter blev vist frem.

Del