NATO-flåde anløber Kalundborg Havn

Kalundborg Havn oplyser, at besætningerne består af i alt 580 soldater.

NATO-flåde anløber Kalundborg Havn
NRP Corte-Real (F332) er en fregat i Vasco da Gama-klasse, der drives af den portugisiske flåde. Næste weekend anløber skibet Kalundborg Havn

Af Jens Nielsen

Kalundborg Havn får hen over weekenden - fra fredag den 26. august til mandag den 29. august 2022 besøg af en NATO flåde bestående af ikke mindre end fire enheder samtidig.

Der bliver trængsel i Kalundborg Havn når fire NATO-skibe anløber i næste weekend.

De fire flådefartøjer er det hollandske Multifunktionsstøtteskib HNLMS Karel Doorman, som er 205 meter langt, den 116 meter lange fregat NRP Corte Real fra Portugal, fregatten HNoMS Roald Amundsen, som er 134 meter lang og det 183 meter lange støtteskib HNoMS MAUD. De to sidstnævnte er fra Norge.

Kalundborg Havn oplyser, at besætningerne består af i alt 580 soldater.

Skibene ankommer for proviantering og pause.

Kalundborg Havn håber, at besætningerne – mens skibene er ved kaj - vil besøge byen, byens butikker og lokalområdet og opleve den lokale kultur og køkken.

Og at byen vil få en god oplevelse af besøget svarende til det sidste flådebesøg i havnen hvor det amerikanske krigsskib USS Gunston Hall lå i Kalundborg Havn i flere dage.

Schultz Shipping A/S, Kalundborg var agent for USS Gunston Hall, og det er de også når de fire Nato-fartøjer gæster Kalundborg.

Del