Nat i naturen

Foreninger og organisationer over hele landet inviterer til Nat i Naturen.

Nat i naturen Alle danskere kan prøve det magiske ved at være i naturen om natten lørdag den 27. august. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Alle danskere kan prøve det magiske ved at være i naturen om natten lørdag den 27. august, når over 60 arrangementer landet over inviterer til bålhygge, overnatning, stillevandring og en masse andre spændende oplevelser i mørket. I Kalundborg Kommune kan man fx sove ude i Naturpark Åmosen

Er man en af dem, der aldrig har hørt en ugle tude, siddet ved et bål, gået en tur i mørket eller sovet i et shelter? Det kan man nu lave om på, når foreninger og organisationer over hele landet på lørdag 27. august inviterer til Nat i Naturen. I alt er der over 60 arrangementer at vælge imellem, og man behøver ikke være dreven naturbruger for at være med.

"Foreningerne og organisationerne tilbyder rigtig mange spændende arrangementer, så næsten uanset hvor meget eller lidt, man har været i naturen før, er der mulighed for at opleve natten ude. Vi håber, at mange danskere benytter sig af chancen og kommer med ud, for det er virkelig noget særligt at opleve naturen i mørke," siger projektleder for Nat i Naturen, Jes Lind Bejer.

Se alle arrangementerne her: https://natinaturen.dk/arrangementer

Inspiration til nattetur på egen hånd

Det er også noget særligt at være i mørket på egen hånd, og vil man hellere opleve naturen om natten alene, med gode venner eller med familie, er det naturligvis også muligt.

"Om man deltager i et arrangement eller på egen hånd, er mindre vigtigt. Det vigtige er, at man prøver at komme ud, når det er mørkt og få glæde af de fantastiske naturmæssige og menneskelige oplevelser, der ligger gemt i natten," siger Jes Lind Bejer.

På natinaturen.dk er der af inspiration til bålmad, mørkelege, tips til stjerneturen og gode råd til en overnatning i det fri.

Det sidste kan være hjemme på altanen eller i haven, men man kan også finde vej til en af de godt 500 offentlige lejrpladser i den danske natur, eller slå sit telt op i skovbunden i en af de 275 skove med fri teltning.

Nordisk fotokonkurrence

Uanset hvordan man oplever natten, opfordrer partnerne bag projektet Nat i Naturen alle til at dele deres oplevelse med andre ved at deltage i en stor nordisk fotokonkurrence.

Det gør man ved at tage et billede af sin oplevelse i mørket og uploade det på Instagram med hashtagget #natinaturen. Alle billeder med hashtagget er med i konkurrencen om friluftspræmier, og vises på hjemmesiden natinaturen.dk til inspiration for andre.

Bag projektet står de fem partnere Friluftsrådet, Det Danske Spejderkorps, Ungdomsringen, Danmarks Naturfredningsforening og Naturstyrelsen.

Læs mere om Nat i Naturen og fotokonkurrencen på natinaturen.dk

En del af en fælles nordisk oplevelse

I 2022 er Nat i Naturen en del af det fælles nordiske projekt Nordisk Nat i Naturen, hvor Norge, Sverige, Finland og Danmark i fællesskab arbejder for at få befolkningerne ud og erfare, hvad en nat i naturen kan give af oplevelser.

Nordisk Nat i Naturen bygger på den lange fælles nordiske tradition for at dyrke friluftsliv og skal være med til at styrke det nordiske samarbejde og samhørighed. Projektet er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden) med knap 2 mio. kroner.

Del