Narkokørsel og kørsel uden kørekort flere steder

Manden blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Bilisten var desuden, i år, blevet frakendt førerretten frem til 2027.

Narkokørsel og kørsel uden kørekort flere steder
Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv.kalundborg.dk

Natten til lørdag blev en 25-årig mand fra lokalområdet blinket ind til siden af en patrulje, da han kørte ad Kalundborgvej i Gørlev Sj. Standsningen var rutinemæssig, men det viste sig at føreren var påvirket af euforiserende stoffer.

Manden blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Bilisten var desuden, i år, blevet frakendt førerretten frem til 2027 i en tidligere sag om spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Han blev derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde den 25-årige lånt, ejeren blev derfor sigtet for at overlade sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Bilisten fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sine sager, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Samme nat blev en ulovlig knallert stoppet på Gørlev Landevej. Knallertføreren kørte en hurtig knallert, som politiet måtte trykke på speederen for at indhente. Patruljen konstaterede, at knallerten kørte væsentligt over det tilladte. Den 22-årig knallertfører fra lokalområdet blev stoppet, og knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da knallertens tophastighed skal måles. Den 22-årige kan senere forvente at høre mere i sagen om den ulovlige knallert.

Lørdag formiddag, på Egemarkevej i Føllenslev, blev en 32-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Søndag eftermiddag var den gal igen, da en bilist uden kørekort fik taget sin bil på Havnevej i Havnsø. En 56-årig mand fra Føllenslev blev her sigtet for at køre uden kørekort – igen. Han havde inden for de seneste tre år kørt gentagne gange, selv om han ikke havde generhvervet sit kørerkort efter en tidligere frakendelse. Bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 56-årige accepterede.

Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport mandag.

Del