Når krigen følger feltpræsten hjem

Kalundborg Biblioteker byder på en spændende aften når Victor Greve beretter om sine oplevelser som feltpræst midt i krigszonen i Afghanistan – og den efterfølgende kamp efter hjemkomsten.

Når krigen følger feltpræsten hjem
Victor Greve fortæller, hvordan det er at være feltpræst i en krigszone, når han gæster Svebølle Kvik Bibliotek den 9. februar klokken 19 - 21.

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Feltpræst Victor Greve lader tilhørerne komme helt tæt på, når han torsdag den 9. februar klokken 19 – 21 sætter ord på, hvordan det er at være feltpræst i en krigszone under ekstreme vilkår, hvor hvert et øjeblik og hver en handling tæller.

Arrangementet sker i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe og foregår på Svebølle Kvik Bibliotek i Svebølle Aktivitetscenter.

Både i billeder og ord fortæller Victor Greve om livet som feltpræst for de danske styrker i Afghanistan. Han lægger særlig vægt på de mange udfordringer – også de etiske, der ligger i at være nonkombattant, altså en person, der er knyttet til hæren, men som ikke tager aktivt del i kampen. Han berører også konsekvenserne af de valg, han traf, og som medførte en sigtelse fra Auditørkorpset i Danmark. Her gik sagen sin gang i de danske medier i over et halvt år, før der kom en afgørelse.

Victor Greve sætter ord på de mange beskyldninger og kampen for ikke at miste modet i den danske mediemølle, samt at bevare modet, troen og gejsten i en tjeneste, hvor ét forkert valg kan koste livet.

Billetter købes via bibliotekets hjemmeside www.kalundborgbib.dk under ”Det sker” eller hos personalet i biblioteksafdelingernes betjente åbningstid. Er du endnu ikke medlem af Biblioteksklubben kan du læse mere samt tilmelde dig her: www.kalundborgbib.dk/klub.

Del