Når fiktion bliver til fakta

Han går på opdagelse i de historier og fortællinger, hvor man glemmer, hvad der er sandt eller falsk.

Når fiktion bliver til fakta
Kåre Johannesen holder foredrag om Løgnehistoriernes ædle kunst.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kåre Johannesen holder foredrag om Løgnehistoriernes ædle kunst fredag den 6. Januar på Værftet.

Liv i Forsamlingshusene åbner dørene til Værftet til en spændende aften med Kåre Johannesen og løgnehistoriernes evne til at udviske skellet mellem fakta og fiktion. Fredag den 6. januar kl. 19 -22 har man mulighed for, at opleve Kåre Johannesen, når han går på opdagelse i de historier og fortællinger, hvor man glemmer, hvad der er sandt eller falsk. Nogle gange sejrer fortællerlysten over sandheden, og hensynet til dramaet og spændingen betyder, at forrygende eventyr træder i stedet for sandheden.

Under foredraget præsenterer Kåre Johannesen publikum for en række anekdotiske eksempler, hvor historiske fortællinger har været så spændende, så medrivende og så fascinerende - at vi simpelthen har glemt, at de er løgn. Publikum skal fx hilse på en pølsesvingende Jernkansler, en kvinde der blev kronet til dronning flere år efter sin død, en topløs, sabelsvingende fyrstinde, og en række andre røverhistorier.

De eneste fællesnævnere for historierne er, at de er drøngode fortællinger, og altså desværre aldrig har fundet sted, eller i bedste fald er en stærkt fordrejet version af sandheden.

Kunne man tænke sig at være med til arrangementet, kan billetterne købes via www.vrft.dk/ eller www.kalundborglif.dk  Læs evt. mere om Værftet på www.vrft.dk/  

Aftenens foredrag sker i samarbejde med Værftet i Havnsø og Liv i Forsamlingshusene.

Del