Musikfestival med spændende program

Der er musik for enhver smag og for både børn og voksne. 

Musikfestival med spændende program Publikum kan bl.a. møde Lars Lilholt sammen med Shaka Loveless, Lars Bom (kendt fra Strisser på Samsø) og Harald Haugaard med band.

Af Jens Nielsen

Nyvangskirkens koncertudvalg har planlagt en festlig og omfangsrig musikfestival i den første uge af februar 2022. Der er musik for enhver smag og for både børn og voksne. 

Nyvangskirkens musikfestival 2022 begynder torsdag 3. februar hvor unge pianist talenter fra konservatoriet kommer til kirken for at udfordre sig selv foran et publikum. Det bliver en alsidig koncert med pianister fra alle årgange på konservatoriet.

”Det er altid inspirerende at opleve de unge musikere fordi de brænder for det de laver. Der er noget på spil,” siger organist Teresemarie Lisiux, som står i spidsen for musikfestivalen.

Fredag den 4. februar får kirken besøg af Folkemusikeren Harald Haugaard med band. 

Et brag af en koncert venter med mange stemninger og en høj puls.  I bandet er bl.a. også Harald Haugaards kone, Helene Blom, som med sin spæde og elegante stemme giver stemning og inderlighed. 

Lørdag den 5. februar venter hele to koncerter. Først kl. 12, "En verden af Disney" - en børnekoncert med gruppen Nepoteateret.

”Det er et arrangement med henblik på at få musikken videre til børnene i sognet og byen. Musikfestivalen er nemlig for alle, og det var da også meningen at alle koncerter skulle indledes af kor fra byen og området, men det tør vi desværre ikke love nu pga. coronasituationen,” fortæller Teresemarie Lisiux.

Nepoteateret består af en række unge talenter fra området. Bl.a. to kirkesangere fra Nyvangskirken. Jaqueline og Silas Lillevang. Det er musik på højt plan men i børnehøjde.

Lørdag aften spiller Lars Lilholt sammen med Shaka Loveless. En anderledes koncert med atmosfære, nostalgi og fantastisk akustik mødes i et lækkert samspil, når Shaka Loveless og Lars Lilholt besøger Nyvangskirken.

Søndag den 6. februar er der en spændende teaterkoncert med Skuespilleren Lars Bom (kendt fra Strisser på Samsø) og pianist Amalie Malling. De har bygget en forestilling/koncert op omkring en række digte og musik af Eric Satie. Forestillingen har også været opført i Roskilde i november 2021.

Mandag den 7. februar afsluttes festivalen af Jazzvirtuos og violinist Bjarke Falgren. Han spiller denne aften egen musik. 

Alt i alt et sandt overflødighedshorn i Nyvangskirken.

”Vi er rigtig glade for at vi kan gennemføre en musikfest igen i februar som vi gjorde i 2018 I anledningen af Steinway flyglet som Nyvangskirken fik doneret af Bent O Jørgensens Fond. Det var meningen, at koncerterne skulle have været gennemført som en festival i 2020 som desværre måtte aflyses pga. corona,” slutter organist Teresemarie Lisiux, som glæder sig til februar, hvor det kommer til at syde af musik i Nyvangskirken.

Billetter til koncerterne kan købes via kirkens hjemmeside. KLIK HER

Del