Musik motiverer skolebørn

Børnene spiller sammen med deres kammerater og voksne de kender, i vante rammer. Det styrker børnenes selvbillede og trivsel, når man er god til noget.

Musik motiverer skolebørn

Hvidebækskolen har igennem det sidste 1,5 år arbejdet med musik, i samarbejde med Kalundborg kommunes musikskole. Det er et projekt der er kommet i stand, for at motivere børnene i kommunens yderområder, til at tilegne sig musiske færdigheder. Musikundervisningen ligger fysisk på skolen, så børnene ikke skal transporteres til Kalundborg, dette for at imødekomme at man rammer så bredt som muligt.

”Hvidebækskolen er meget stolte over at være en del af projektet, der viser hvor meget vores børn kan, når de inspireres og motiveres af dygtige engagerede medarbejdere. Hver uge summer lilleskolen af forventningsfulde børn, der får styr på deres nodeark og ordner deres instrumenter,” fortæller Anette Østergaard, pædagogisk leder for Hvidebækskolen SFO.

Projekt skal få musikken helt ud til børnene i kommunens yderområder, så børnene ikke skal transporteres til Musisk skole i Kalundborg. Musikundervisningen ligger fysisk på skolen, og tilbydes til børnene i 0. til og med 3. klasse. Når musikken kommer derud hvor børnene er i deres hverdag, er der flere der får glæde af musikundervisningen. Børnene spiller sammen med deres kammerater og voksne de kender, i vante rammer. Det styrker børnenes selvbillede og trivsel, når man er god til noget.

Projektet er støtte af midler fra musisk skole i Kalundborg, så musikundervisningen er gratis for børnene. Skolen betaler et symbolsk beløb for undervisningen.

”Musisk skoles medarbejdere kommer en gang om ugen og underviser børnene, umiddelbart efter de har fået fri fra skole. Hver torsdag kommer der fem kompetente musikundervisere på besøg. Det er en blanding af musikpædagoger og konservatorieuddannede musikere. Børnene undervises i enkelte instrumenter, som cello, trækbasun, fløjte og violin. Derudover er der også undervisning i fælles sanglege og samspil med alle instrumenterne,” oplyser Anette Østergaard.

Del