Mulighed for at give tilbage

Hvis man har lyst til at samle penge ind for en god sag og samtidig være en del af et fællesskab, er muligheden der lige nu.

Mulighed for at give tilbage
Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hvis man har lyst til at samle penge ind for en god sag og samtidig være en del af et fællesskab, er der nu mulighed for at samle penge ind til driften af Madoasen i Kalundborg.

Nu har bl.a. de mange mennesker, der har nydt godt af Madoasen i Kalundborg mulighed for at give tilbage til alle de frivillige, der hver dag knokler og sørger for gratis mad til rigtig mange mennesker, hvis penge ikke helt slår til. Man får samtidig mulighed for at dyrke fællesskabet til lyden af god musik alt imens, at man samler penge ind til et godt formål – nemlig driften af Madoasen i Kalundborg.

Vi har meldt os som frivillige til Grøn koncert i Valby, søndag den 30. juli, og for hver frivillige, vi stiller med, tjener vi 75 kr. i timen. Det kan godt blive til mange penge, der kan bruges til driftsomkostningerne i Madoasen, og alle pengene går ubeskåret til Stop Spild Lokalt i Kalundborg,” fortæller Linda Strand fra Madoasen i Kalundborg, og fortsætter: ”Idéen kom egentlig, fordi jeg sad og ledte efter måder, hvorpå man kan tjene penge til foreninger, og da jeg engang selv har været frivillig på Grøn Koncert, skrev jeg til dem og tilmeldte foreningen. Vi har allerede fået 10 henvendelser. Men vi vil rigtig gerne, hvis vi kan få flere end 25 personer med, for så hjælper Grøn Koncert med transport frem og tilbage til Kalundborg.”

Sjov dag med hårdt arbejde

Linda Strand fortæller, at det er et krav, at man er fyldt 18 år, hvis man vil arbejde som frivillig på Grøn Koncert, og at vagterne typisk ligger fra kl. 10 eller 11 om formiddagen til kl. 22 om aftenen.

Arbejdsopgaverne er forskellige, og vi ved først, hvad vi skal lave, når vi kommer derind. Det kan f.eks være at tage imod gæster ved indgangen, stå i baren, holde opsyn med forskellige bagindgange, styre parkeringspladser, samle skrald, stå i køkkenet og meget meget mere. Grøn Koncert betaler mad og drikke i løbet af dagen. Det bliver en sjov dag med hårdt arbejde,” siger Linda Strand.

Royal Run er også en mulighed

Man kan også blive frivillig til Royal Run i København 2. Pinsedag den 29. maj. Her kan man tjene 100 kr. timen.

”Det kan godt blive til mange penge, som kan bruges til driftsomkostningerne i Madoasen. Her går alle pengene også ubeskåret til Stop Spild Lokalt Kalundborg. Her er minimumsalderen dog 15 år, hvis man vil hjælpe til,” fortæller Linda strand.

Vagterne til Royal Run er typisk på 4-6 timer, og også her er arbejdsopgaverne forskellige.

”Vi ved også her først, hvad vi skal lave, når vi kommer derind. Ligesom ved Grøn Koncert. Det kan fx være udlevering af forplejning i målområdet, stå i væskedepoter på ruten, stå i bagehåndtering i start/mål, vejvisning - man står langs ruten og holder øje med løberne og sikre, at de har fri bane,” slutter Linda Strand, der håber, at rigtig mange vil melde sig og dermed støtte op om det gode formål.

Tilmelding kan ske via mail: Kalundborg@stopspildlokalt.dk eller via tlf: 20 25 26 10.

Del