Motionsløb i den smukke natur

Det smukke løb starter og slutter ved Den Gamle Skole på Asnæs.

Motionsløb i den smukke natur Når datoen igen hedder 15. september kan alle motionsløbere og gående, få sig en smuk motionsskovtur på den flotte Asnæs halvø. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag den 15. september er der endnu engang Mineslundløb, der dog i dag hedder Naturløb i stedet. Det smukke løb starter og slutter ved Den Gamle Skole på Asnæs.

Når datoen igen hedder 15. september kan alle motionsløbere og gående, få sig en smuk motionsskovtur på den flotte Asnæs halvø, når 5 Tårns Motion og Den Gamle Skole slår dørene op for det nye Naturløb, som efterfølger det traditionsrige Mineslundløb.

”Ruten er stort set identisk med Mineslundløbet, bortset fra, at Den Gamle Skole ligger lidt tidligere på ruten ud til skoven, og derfor bliver 700 meter længere hver vej, men så er de sidste 700 meter også ned ad bakke til mål i den gamle skolehave,” fortæller formand for 5 Tårns Motion, Erik Johnsen. 

6,6 km er nu blevet til en 8 km tur, og de tidligere 11 km er blevet til en 12½ km rute. Begge ruter kan løbes eller gås. For dem, der gerne vil løbe lidt længere, kan turen også tages som et halvmaraton.

”Det hele begynder altså på Den Gamle Skole, Asnæs Skovvej 30. Her går starten kl. 17.30, dermed kan alle sagtens nå de 8 km, 12,5 km eller halvmaraton, inden mørket begynder at falde på,” siger Erik Johnsen.

Ruten går ud til skoven og ind på de hyggelige stier ned mod Kalundborg Fjord på den ene side, og efterfølgende på den modsatte side med udsigt over Storebæltsbroen. Som vanligt kigger rådyr, harer og andre at naturens mange beboere med, når deltagerne suser forbi.

”Selvom distancerne er korte er der selvfølgelig førsteklasses forplejning. Saft og vand til at læske ganen med, når den er blevet lidt løbetør, og frisk frugt både på ruten og i målområdet. Efter løbet er der tændt op i grillen, og slagtermester Jonas Kristensen og hans folk fra Meny i Kalundborg er klar til at grille bøffer mv. som denne aften fås til en absolut sund pris,” fortæller Erik Johnsen.

Der er masser af små hyggekroge i den gamle skolehave, hvor både deltagerne og tilskuere kan hygge sig i det begyndende tusmørke og strække benene ud.

Tilmeldingen sker på www.5taarnsmotion.dk senest tirsdag den 13. september.

Der kan også eftertilmeldes på stedet, men så koster det 25 kr. mere, end hvis man tilmelder sig på forhånd. Der er masser af parkeringspladser ved startstedet. Markerne er høstet, og her kan alle parkere.

Del