Morbærdag på Kalundborg Museum

Hør historier om morbærtræer, smag på morbær og se og hør om silkesommerfuglen, hvis larver forvandler morbærtræets blade til de fineste silketråde.

Morbærdag på Kalundborg Museum
Den 16. september holdes der Morbærdag på Kalundborg Museum.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 16. september holdes der Morbærdag på Kalundborg Museum. I haven til Kalundborg Museum findes et stort og meget gammelt morbærtræ – træet er registreret som Evighedstræ nr. 1 af Danmark Naturfredningsforening. Morbærdagen er dedikeret til dette træ.

Hør historier om morbærtræer, smag på morbær og se og hør om silkesommerfuglen, hvis larver forvandler morbærtræets blade til de fineste silketråde. Der vil også være mulighed for at male på silketørklæder, ligesom der er er mulighed for at ashaspe silke fra kokoner.

10.30 Velkomst på museets vegne af Alexander Bradburn. Bagefter taler af Rie Koustrup om morbærtræet og dens forbindelse til silke.
11.30-15.00 Maling af silketørklæder i foredragssalen, hvor Rie Koustrup og Irene Pedersen står klart til at vise dig hvordan.
11.30-15.00 Afhaspning af kokoner i havestuen, hvor John Pedersen giver ekspertråd og fortæller om silkesommerfuglene i alle dens stadier.

Morbær ligner brombær, men smager ikke helt sådan. I haven er der salg af kaffe og pandekager med morbærmarmelade.

Krydstogtskib ankommer samme dag

På Morbærdagen kommer der endnu et krydstogtsskib med amerikanske turister til Kalundborg, hvilket man på Kalundborg Museum håber vil give anledning til flere mennesker til Morbærdagen.

Når entre til museet er betalt er arrangementet gratis.

Del