Monsieur Ibrahim og Koranens blomster

Teaterformidlingen Femkanten viser en fortælling om venskab, selvværd og religion.

Monsieur Ibrahim og Koranens blomster Teaterformidlingen Femkanten viser mandag den 25. november en fortælling om venskab, selvværd og religion.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Teaterformidlingen Femkanten viser mandag den 25. november en fortælling om venskab, selvværd og religion. Forestillingen foregår på Postgaarden i Kalundborg.

Momo bliver som 13-årig forældreløs, da han bliver forladt af sin far. Han knytter et venskab for livet med den gamle arabiske kioskejer Ibrahim, der hjælper ham med at opbygge sin egen identitet og selvværd. Momo er en ensom teenager, der bor med sin fraværende og sorgramte far. Momo er ved at opdage sine følelser for det modsatte køn. Han har et godt øje til naboens datter, men hun svigter ham på det groveste. Han vender sig i stedet til en af kvarterets prostituerede, som han betaler ved at stjæle i Ibrahims butik, og sælge af farens mange bøger.

Efter at faderen er flygtet fra det hele, er kioskejeren Ibrahim den eneste voksne i Momos liv. Med sin omsorg og livsvisdom formår Ibrahim at gøre livet udholdeligt for Momo. Han hjælper med at lette hadet fra Momos sind, styrke hans selvværd og finde sig selv. Momo, hvis mor forsvandt kort efter at han blev født, vokser op i et jødisk kvarter i Paris, hvor handlingen udspiller sig. Ibrahim er muslim, men har sin kiosk i samme kvarter. Der er altså tale om et møde mellem mennesker i et kulturelt meget sammensat og broget univers, der vel i virkeligheden er meget genkendeligt i dagens multikulturelle verden.

En overvældende troværdig fortælling

Skuespiller Troels II Munk fremstiller det hele på scenen. Han spiller Momo, der som voksen mindes Ibrahim og deres venskab. Men han spiller også Ibrahim, der som gammel sidder i sin kiosk og udfolder sin visdom, så man ’sidder og mærker en klump i halsen, når man fanger hans blik.   Forestillingen er instrueret af Pia Rosenbaum, som også har instrueret andre forestillinger af stykkets forfatter, franskmanden Éric-Emmanuel Schmitt. Både ’Libertineren’ på Grønnegårdsteatret og ’Oscar og den lyserøde dame’ på Den Sorte Hest, som Femkanten tidligere har haft besøg af.

Forestillingen er Teaterformidlingen Femkantens sidste i dette kalenderår. Den 26. januar åbnes forårssæsonen med den festlige forestilling ’Mænd i mindre doser’.

’Ibrahim og koranens blomster’ spilles på Postgaarden mandag d. 25. november kl. 19.30. Den varer 75 minutter uden pause. Som corona-situationen pt. udvikler sig, kan det være, at man skal forevise coronapas ved indgangen. Bliver dette et krav, vil det blive offentliggjort på 5kantens Facebook-side.

Billetter og rabatgivende medlemskab af Femkanten kan købes via hjemmesiden www.5kanten.dk

Del