Modstandere inviterer til happening på Røsnæs

En drone vil filme det hele, så alle kan se, hvor ødelæggende det vil være at ”flække Røsnæs på langs” med en motorvej som led i Kattegatforbindelsen.

Modstandere inviterer til happening på Røsnæs

Af Jens Nielsen

Foreningen Nej til Motorvej på Røsnæs deltager i den landsdækkende demonstrationsdag i morgen lørdag den 13. maj mod klima-, natur- og miljøskadelige projekter med en happening ved Naturrummet på Røsnæs.

Demonstrationsdagen skal bruges til at vise, at rigtig mange foreninger og grupper over hele landet arbejder for en fremtid, der er værd at leve i og er mod klima-, natur- og miljøskadelige anlægsprojekter. Samtidig med, at de mange foreninger arbejder sammen i kampen mod disse byggerier.

I Nej til Motorvej på Røsnæs inviterer bestyrelsen alle interesserede til at deltage i en foto-happening med sang og drone lørdag den 13. maj kl. 13 på bakketoppen ved Naturrummet, Røsnæsvej 233.

På det smalleste sted på Røsnæs samles alle på bakketoppen, hvor man kan se til begge sider af Røsnæs.

Foreningen byder velkommen og der dannes en stor cirkel med banneret ”Nej til motorvej på Røsnæs” mellem sig og kigger op i luften, hvor en drone vil filme det hele, så alle kan se, hvor ødelæggende det vil være at ”flække Røsnæs på langs” med en motorvej som led i Kattegatforbindelsen.

Hele seancen optages med film og lyd og deles efterfølgende på de sociale medier, mv.

Demonstrationsdagen ligger i direkte fortsættelse af konferencen den 29. april på Christiansborg ”Hvorfor trumfer store anlægsprojekter natur, klima og demokrati” og indirekte i fortsættelse af høringen den 8. maj med Kattegatkomiteen og modstandsforeningerne, som krydser klinger om trafik, klima & miljø samt økonomi.

Efter happeningen er bestyrelsen vært ved en forfriskning i Naturrummet.

Del