MM SportsCare – når kroppen trænger til ekstra opmærksomhed

Martin Bo Madsen tilbyder en bred vifte af behandlinger i sin klinik, MM SportsCare i Spangsbro. Det var derfor det helt rigtige valg, da han skiftede branche fra elektronikfagtekniker til massør.

MM SportsCare – når kroppen trænger til ekstra opmærksomhed
Martin Bo Madsen har aldrig fortrudt, at han tog springet og uddannede sig til massør. Arbejdet med mennesker - og dét at kunne gøre en forskel, betyder alt. Foto: Merete Jensen

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Det hyggelige anneks på Kåstrupvej 22 i Spangsbro danner rammen om 36-årige Martin Bo Madsens klinik, ”MM SportsCare”.  

Lokalet er lyst og indbydende, og vægfarven er holdt i en smagfuld, dæmpet grønlig nuance. Midt i lokalet står den store, sorte massagebriks, hvor klienter i alle aldre finder lindring af både smerter, spændinger og forskellige former for skader.

For nogle gange kan det være sundt at stoppe op og mærke efter, om man er på vej ud ad det rette spor rent arbejdsmæssigt. Det valgte Martin Bo Madsen at gøre for en del år siden. Som uddannet elektronikfagtekniker kunne han mærke, at han skulle en helt anden vej. Han ville arbejde med mennesker!

- Jeg har spillet håndbold på ret højt plan, og i den forbindelse har jeg været ramt af en del skader. Dét med kroppen interesserede mig, og jeg valgte derfor at uddanne mig til fysiurgisk massør på Sport Education i København. Jeg blev færdiguddannet i sommeren 2008 og er RAB-registreret, fortæller Martin Bo Madsen som oprindelig kommer fra Eskebjerg. I dag bor han med sin hustru, Liv, og sine to børn i det hyggelige hus i Spangsbro. Her har parret boet siden 2018.

Hvis man synes, at han virker bekendt, så har han arbejdet i 14 år som livredder i Kalundborg Svømmehal ved siden af sit behandlerjob. Livredderjobbet sagde han dog op i april 2022, da han ville arbejde fuld tid i sin egen klinik, MM SportsCare.

En stor ”værktøjskasse”

For at kunne tilbyde sine klienter den bedst mulige behandling, har han ydermere uddannet sig som sportsskadeterapeut, sportsakupunktør samt i brugen af cupping og laserterapi. I øjeblikket er han i gang med at afslutte uddannelsen som columnaterapeut (rygterapeut, red). Et diplom på væggen afslører også, at han er uddannet thai yoga massør.

- Jeg bruger elementer af thai yoga-massage i mine behandlinger – alt efter hvilke problematikker, jeg arbejder med. Men alt i alt har jeg en god ”værktøjskasse” med behandlingsformer, som kan målrettes den enkelte klient. Jeg ser meget kroppen som et ”hele”, så selvom man har en skade ét sted, så kan det være, at den udspringer fra et helt andet sted, siger Martin Bo Madsen smilende.

Der findes et liv uden smerter!

Men selvom han virker lidt ydmyg omkring MM SportsCare, så skal man ikke lade sig narre. Martin Bo Madsen fik i 2018 en andenplads til DM i ”asiatisk massage”. Han har også været udpeget som VM-dommer i World Championship in Massage – både i 2018 og 2019, inden coronaen satte en stopper for konkurrencer og andre større begivenheder.

- Jeg er enormt glad for mit arbejde, hvor jeg i øjeblikket behandler klienter fra 6 – 91 år. Det giver en enorm tilfredsstillelse at hjælpe mennesker videre, og da jeg selv har haft mange skader og problematikker i forbindelse med både håndbold og en slem knallertulykke, så véd jeg, hvad den rette behandling kan udrette. Man skal heller ikke stille sig tilfreds med at have konstante smerter, for der findes faktisk et liv uden! Om ikke andet – så kan man via behandling minimere smerterne betragteligt, siger han.

Vil du vide mere?

Håndbolden er han til gengæld stoppet med, for han vil ikke risikere nogle skader i dét, der er hans allervigtigste redskaber i op til seks timer dagligt – hænder og fingre. Til gengæld er han hjælpetræner og en del af juniorudvalget i Kalundborg Golfklub. Det er – trods alt – ikke så risikofyldt som det meget fysiske håndboldspil.

- Jeg er derfor tit på golfbanen, men har sjældent tid til selv at spille, siger han grinende.

Hvis man vil vide mere om Martin Bo Madsen eller MM SportsCare, så kan man gå på hjemmesiden: www.mmsportscare.dk

Del